Miki Solus: 10 godina falšanja

Nevjerojatno, ali već je prošlo 10 godina otkako je Miki Solus prvi puta zafalšao na pozornici.Bilo je to 15. listopada 2010. na manifestaciji ‘Močvara traži zvijezdu’ na kojoj je prvi put pokazao svoj izvanserijski pjevački talent. Zanimljivost je da je Miki nastupio i na prvom izdanju Začarane Močvare 29. svibnja 2012.

Kroz cijelo desetljeće izdao je tri studijska albuma i na koncertima širio svoje evanđelje o mrtvim kravama, hipsterima, palačinkama, suncobranima, lubenicama… Ovom prilikom, nakon 10 godina, vraća se na mjesto zločina uz pratnju benda Džungla tonaliteta (Bas Kitoubojica na basu i Gospodin Koala na bubnjevima). Na koncertu 15. listopada u zagrebačkoj Močvari na repertoaru će se naći mnoge stare poluuspješnice, ali i novi kvazihitovi.

Miki Solus je šansonijer/reper/jazzer iz Zagreba poznat po svom ležernom pjevačkom izričaju i apsurdnim pjesmama u kojima kombinira humor s pop kulturom te šok s nevjericom. Najpoznatije pjesme su mu ‘Hipster’ i ‘Pun kufer’ s albuma ‘Muzika za djecu i penzionere’. Nastupa na klaviru, gitari, a ponekad i na harmonici, uz pratnju benda.

K. M.


Tagged: , , , , , , , ,