Milana Vuković Runjić: Mali noćni razgovori

Gornjogradska ljetna pozornica Amadeo i ove godine je oaza ‘Malih noćnih razgovora’. U povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, književnica Milana Vuković Runjić treću će godinu zaredom ugostiti intrigantne sugovornike iz svijeta umjetnosti i književnosti.Dame kao što su pravnica Dalija Orešković, glumica Marija Sekelez i glazbena diva Tereza Kesovija, te povjesničar umjetnosti Zvonko Maković, povjesničar filma Daniel Rafaelić, publicist Zdravko Zima i pijanist Matej Meštrović otkrit će svoja razmišljanja o aktualnostima u svojim profesijama, ali i svakodnevnim zbivanjima.

Ovogodišnje ‘Male noćne razgovore’ Milana Vuković Runjić odlučila je započeti sa zaista posebnom gošćom – pravnicom Dalijom Orešković koja će u utorak, 26. lipnja, pred prisutnima nabrojati društvene bolesti, ali i lijekove za mladu demokraciju. Srijeda 27. lipnja rezervirana je za Zvonka Makovića, iz bogatog opusa ovog doctora mirabilisa probrat će najbolje i krenuti putevima umjetnika, njihovim ateljeima, gradovima, mislima, čežnjama, vođeni sigurnom rukom onoga tko ih poznaje u dušu i zna zašto su nas ucrtali u kartu Europe i svijeta.

U četvrtak, 28. lipnja (21 sat) dolazi Indiana Jones hrvatske filmske kritike Daniel Rafaelić s kojim će razgovarati o pokretnim slikama od njihova osvita pa do danas. Na tragu njegove nove knjige, sjetit će se starog Egipta kao vječne prilike glumcima da makar na srebrnom ekranu budu bogovi i heroji. U petak, 29. lipnja diva baršunasta glasa, Marija Sekelez, prisjetit će se raznih svojih uloga, pa tako i onih recentnih, na daskama koje život znače. Za kraj tjedna, 30. lipnja, erudit, esejist, autor znamenitih dnevnika Zdravko Zima, pretrest će na sceni razne književne svjetionike, ponajviše, Matoša.

K. I.


Tagged: , , , , , ,