Mile Kekin: U spotu djeca iz vlastitog uzgoja

Dugoiščekivani, drugi po redu solo album Mileta Kekina predstavljen je u petak, a odlične reakcije na njega pristižu iz minute u minutu.

Aktualni singl ‘Takav par’ skinut s albuma ‘Kuća bez krova’, već peti tjedan ne silazi s vrha najslušanijih singlova u Hrvatskoj, a ovaj se tjedan nalazi na visokom četvrtom mjestu. U režiji Filipa Filkovića Philtza snimljen je spot za pjesmu ‘Takav par’.

‘Rekoh Filtzu da snimi spot za Takav par, a on je snimio cijeli film koji prati odrastanje jednog takvog para. Zato ćete u ovom uratku vidjeti i miliciju i policiju, pikule i dronove. U spotu su iskorišteni prvi susjedi, muzikanti, ali i djeca iz vlastitog uzgoja plaćena hamburgerima’, rekao je Mile Kekin

Glavne i sporedne uloge u spotu imali su: Korina Lazo, Vito Kekin, Zlata Cetina Terzić, Pavle Letić, Žina Petrović, Milovan Kavšek, Miša Kekin, Jan Lazo, Andrija Lazo, Marko Bregant, Danko Krznarić, Mihovil Pirnat, Davor Halambek i sâm Milan Kekin.

Dobre reakcije na suradnju s Miletom imao je i redatelj Filip Filković Philatz: ‘Iskoristili smo kratko trajanje odlične pjesme da bismo ispričali jednostavnu priču o kompleksnim stvarima. Ljubav je, naravno, jedna od njih, ali isto tako je i odnos, stav, kultura, odgovornost, osjećaj, priroda. Spot ima nekoliko činova, a glavni cilj nam je bio pokazati umjesto ispričati – ponuditi vizualne simbole s kojima gledatelji rezoniraju i sve im govore. Trudili smo se što više približiti formi kratkog filma i mislim da smo u tome uspjeli.’

Ovaj spot odlična je uvertira za solo koncert Mileta Kekina koji će se održati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, u četvrtak 29. studenoga.

M. R. / Foto: Filip Filković Philatz


Tagged: , , , , , , , , , , ,