Ministarstvo ljubavi na Avvantura Film Festivalu

Nakon što je pulska publika ovacijama ispratila ‘Ministarstvo ljubavi’, film će u subotu, 20. kolovoza otvoriti Zadarski Avvantura Film Festival. Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji sjednu pred veliko filmsko platno i pogledaju novi film redatelja Pave Marinkovića.Ministarstvo ljubavi-Ecija Ojdanić i Stjepan PerićA kakav se humor krije iza priče ‘Ministarstva ljubavi’, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva ‘izmišljena’ inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljenja je Eciji Ojdanić, koja ju je, prema riječima redatelja dobila, jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, uloge u filmu našlo je i niz vrhuskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da ‘Ministarstvo ljubavi’ uz obilje smijeha donosi i odličnu filmsku priču.

Nakon zadarskog festivala, film ‘Ministarstvo ljubavi’, Pave Marinkovića, putuje na jubilarno 40. izdanje uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) gdje će doživjeti svoju međunarodnu premijeru, a prikazat će se u sklopu programa World Greats.

K. I.


Ministarstvo ljubavi-film
Ministarstvo ljubavi: Film o udovicama i zabranjenoj ljubavi

Tagged: , , , , , , , , , , , ,