Miro Gavran: Četiri ponovljena izdanja

Mjesec lipanj bio je u znaku autora Mire Gavrana koji se može pohvaliti da je u samo sedam dana postao vlasnikom čak četiri ponovljena izdanja.Riječ je o sedmom izdanju romana ‘Kako smo lomili noge’, šestom izdanju zbirke priča ‘Mali neobični ljudi’ i šestom izdanju romana ‘Poncije Pilat’ te čak četrnaestom izdanju dječjeg romana ‘Zaljubljen do ušiju’.

‘Iznimno sam sretan što je Mozaik knjiga pred čitatelje izišla s čak četiri moje knjige u ponovljenim izdanjima. Ta činjenica doista godi mojoj taštini, jer ponovljena izdanja zorno svjedoče o mojoj čvrstoj povezanosti s mojim vjernim čitateljima, ali i s mojim stalnim nakladnikom s kojim surađujem već dva desetljeća. Pogotovo me obradovalo ponovljeno izdanje moje knjige kratkih proza “Mali neobični ljudi” koje se događa samo tri mjeseca nakon što je iz tiska izišla moja druga knjiga kratkih proza “Priče o samoći”, tako da će čitatelji sada biti u prilici doći do obje moje knjige kratkih priča’, poručio je Miro Gavran.

Naš najprevođeniji i najizvođeniji pisac s ponosom može reći kako su mu djela prevedena na 40 jezika, dok njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po dramama i komedijama Mire Gavrana nastalo je oko 350 kazališnih premijera diljem svijeta, koje je pogledalo više od četiri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja. Na njemu se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom Gavranfest.

M. H.


Tagged: , , , , ,