Mjuziklom otvoren Midsummer Scene Festival

Jedini hrvatski festival na engleskom jeziku – dubrovački Midsummer Scene ove godine ima ponudu koja se ne odbija. Na Lovrjencu je praizveden mjuzikl ‘Put oko svijeta u 80 dana’, prema romanu Julesa Vernea.

I zaista, sjajna glumačka postava, brzim promjenama gradova i kontinenata, kostima i naglasaka, odvela nas je na putovanje koje ćemo zasigurno pamtiti. Mjuzikl se izvodi svake večeri u 21.30 sati sve do 5. srpnja. Najava je ovo bogatog programa devetog izdanja Midsummera koji je prepoznat u svijetu.

‘Imamo mjuzikl koji će jednako oduševiti hrvatsku, ali i publiku iz cijelog svijeta. U 90 minuta dobro ćemo se nasmijati, ali i uživati u glazbi Lea Elsa. Pozivamo sve da nam se pridruže na jednoj od vratolomnih izvedbi u sljedećih dvanaest dana’, izjavile su producentice Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Sean Aita, glazbu je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji ujedno i igra ulogu Passepartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, Filip Krenus Mr. Fogg. Kostimograf i scenograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

Uz mjuzikl, u okviru ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala na Lovrjencu očekuje nas i spektakularno zatvaranje festivala. Naime, 6. srpnja bit će izvedena praizvedba solo mjuzikla ‘Ljubav je fer’ (‘Priče iz moje ulice’) Gorana Karana koji zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Posebna glazbena poslastica za klasičare bit će koncert troje svjetski poznatih pijanista ‘Piano Maniacs Triathlon’ na kojem nastupaju Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek, a koji će se održati 30. lipnja u Kneževu dvoru. Midsummer Scene Festival na posebnom će događanju, 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića, upriličiti predstavljanje engleskog prijevoda ‘Novele od Stanca’ Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.

Midsummer Scene projekt je Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

T.D. / Foto: Vedran Levi/Midsummer Scene


Shakespearovi soneti za kraj Midsummer Scene Festivala


Tagged: , , , , , , , , ,