Mladen Tarbuk u Art Caffeu kod Homovca

Svestrani glazbeni umjetnik, skladatelj, dirigent, pedagog, ravnatelj HNK u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara te aktualni predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, gostuje kod Borisa Homovca.Emisiju pogledajte premijerno na Z1 televiziji u četvrtak 20. svibnja (18.30) i u subotu u (23 sata) a nakon toga i na službenom YouTube kanalu Art Caffea: https://youtu.be/TnXaemrD4g0 te na partnerskim televizijama: TV Jadran, RTV HB, TV Šibenik, SBTV, Prigorska TV, Vinkovačka plava TV i Trend TV.

Prisjeća se odrastanja u Sarajevu, studija na tri fakulteta i disperziji interesa u umjetničkom svijetu. Kritički progovara o sprezi politike i kulture, odnosima s hrvatskim ministrima kulture i burnom iskustvu ravnatelja HNK u Zagrebu i brojnim problemima s kojima se morao suočiti. Govori o suradnji u instituciji s tri zahtjevna ansambla, prisjeća se Mire Furlan i Mani Gotovac, ali i izazovima vođenja Dubrovačkih ljetnih igara, koje su već godinama u umjetničkoj i financijskoj krizi.

Komentira glasine kako je sklon megalomanstvu i rastrošnosti u ravnateljskim foteljama, otkriva hoće li mu sinovi nastaviti njegovim stopama te stigne li zbog brojnih obveza uopće skladati.

N. M.


Tagged: , , , , , , ,