Motörhead: Novi album – Aftershock

Motörhead je objavio 21 studijski album ‘Aftershock’ (UDR/Matrix/Menart), koji je objavljen na CD-u i LP-u

Lemmy KilmisterAko pogledamo nekoliko godina unatrag, sada su vjerojatno u najboljoj stvaralačkoj formi. Iz 14 novih pjesama naravno izviru njihovi čvrsti stavovi i uvjerenja. Brzi i žestoki, Lemmy Kilmister, Phil Campbell i Mikkey Dee ponovno nas uvjeravaju da Motörhead nije samo band, toje žanr!

Lemmy je još uvijek oštar i zabavan – u intervjuu s Marcelom Andersom dotaknuo širokog spektra tema, našalio kako bi volio vidjeti kako Angeli Merkel rastu brkovi jer bi to bilo baš smiješno, ali i kako su gitare još uvijek magnet za žene:
– Garantiram: ako pitate žensku što je uzbuđuje više od bilo čega na svijetu, ona će uvijek reći: ‘Netko tko me nasmijava’. Tako između pjesama, ispričajte šalu.

Na duhoviti način objasnio je period stvaralačke krize:
– Bio sam mnogo puta, svatko je bio. Ne možete cijelo vrijeme biti plodni, kao Paul McCartney. Bilo je razdoblja kada sam shvaćao da uvijek iznova pišem istu pjesmu. Ne u tekstu, nego u ritmu. Vrlo je teško pisati brze pjesme, puno teže nego što biste mogli pomisliti jer sve čega se dosjetimo već smo napravili ranije.

Lemmy je ljubitelj povijesti i sakupljač vrijednih predmeta iz 1. i 2. svjetskog rata.
– Nedavno sam nabavio nekoliko jako starih mačeva. Doista divne mačeve iz vremena Kaiserzeita. Stan mi djeluje poput muzeja, no toliko je pretrpan da se ne mogu po njemu kretati. Postoji put od kauča do hladnjaka, do TV-a i kolekcije ploča. Nedavno sam kupio apartman u Los Angelesu koji je nešto veći pa se u njemu mogu kretati.

Menart

Tagged: , , , , , , , ,