MUO: Donacija akademika Zlatana Vrkljana

Nakon punih 20 godina na čelu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), ravnatelj Miroslav Gašparović odlazi u mirovinu. Naslijedit će ga dosadašnji ravnatelj Arheološkog muzeja, Sanjin Mihelić.

Tom je prigodom Miroslav Gašparović prije svog odlaska osigurao još jednu vrijednu donaciju Muzeju za umjetnost i obrt, kući u kojoj je radio i kojoj je služio gotovo pola svog života. Riječ je o donaciji akademika Zlatana Vrkljana koji Muzeju daruje 13 umjetnina za muzejske zbirke slikarstva, skulpture i stakla. Donacija je, u prisustvu muzejskih kolega i prijatelja, potpisana u Palači Gvozdanović.

‘Želim zahvaliti akademiku Zlatanu Vrkljanu na izuzetno značajnoj donaciji za našu kuću, također i svim brojnim prethodnim donatorima koji su obogatili Muzej za umjetnost i obrt nebrojenim donacijama. Nadam se da će se to nastaviti i u budućnosti. Također se ovim putem zahvaljujem svim suradnicima, brojnim prijateljima, institucijama, svim medijima koji su pratili moj rad posljednjih desetljeća te posebice mojim kolegama s kojima sam surađivao proteklih dvadesetak godina, dijelio planove, projekte, ideje i vizije u želji za stvaranjem boljitka, kako našega muzeja, tako i kulture za cijelu zajednicu. Radujem se novim vremenima koji su ispred mene. Vjerujem da ovo nije kraj mog radnog vijeka i da se neću morati umiroviti ili umiriti kako se to uobičajeno voli reći. Kultura je živo tkivo, živi organizam koji se ne može ugasiti određenim datumom. Za mene kao istinskog ljubitelja umjetnosti, ona je život koji sam živio i privatno i profesionalno, te ću s jednakim žarom i ljubavlju nastaviti voljeti i služiti umjetnosti’, zahvalio se Gašparović.

M. S. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,