MUO: Darovana Medulićeva Bogorodica

Muzej za umjetnost i obrt od danas je bogatiji za još jedno remek djelo, vrijednu sliku ‘Bogorodica s djetetom’ slavnog hrvatsko-talijanskog majstora Andrije Medulića Schiavonea.

Sliku ovog velikog kasno-renesansnog slikara na svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji, darovao je ugledni američki Hrvat dr. Dinko Podrug u svoje osobno ime te u ime Nacionalne federacije kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC).

Nacionalna federacija kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC) na čelu sa Steveom Rukavinom odlučili su, zahvaljujući upravo dr. Podrugu, američkom Hrvatu, kolekcionaru i uglednom psihijatru iz New Yorka koji je sliku kupio prije nekoliko godina u tamošnjoj aukcijskoj kući Sotheby’s, darovati ju upravo Republici Hrvatskoj odnosno Gradu Zagrebu i Muzeju za umjetnost i obrt.

Ravnatelj Gašparović istaknuo je važnost ove donacije za hrvatsku kulturnu povijest i povijest umjetnosti te zahvalio dr. Podrugu i Nacionalnoj federaciji kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC) ne samo na ovom iznimno vrijednom daru već i za nesebičnu financijsku pomoć koju su pružili Muzeju za umjetnost i obrt neposredno nakon potresa. Tim su povodom dr. Podrugu i NFCAFC-u uručene posebne Zahvalnice.

Foto: Srećko Budek, MUO


MUO: Donacija Fondacije Murtić


Tagged: , , , , , , , ,