MUO: Donacija Fondacije Murtić

Povodom zatvaranja Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu i izložbe grafika Ede Murtića ‘Nove apstrakcije’, Fondacija Murtić donirala je Muzeju u znak zahvalnosti i prijateljstva vrijednu grafiku limitirane edicije nastale na temelju gvaševa ovog velikana hrvatskog slikarstva.Donaciju su uručili Ranko Murtić predsjednik Fondacije Murtić i supruga pokojnog umjetnika Goranka Vrus Murtić.

Ravnatelj MUO, Miroslav Gašparović, zahvalio je predstavnicima Fondacije Murtić na doniranoj grafici u nadi da će ona ponovo biti izložena javnosti u obnovljenom Muzeju. Donaciju je preuzela dr. sc. Antonia Došen, voditeljica Zbirke grafike MUO.

Usprkos naporima i pripremama za početak obnove, 2021. godina je za Muzej za umjetnost i obrt bila uspješna. Tijekom godine realizirano je čak sedam izložbi te dvije u gostovanju kod partnerskih institucija, kao i brojna događanja i promocije. Ovih dana nastavit će se evakuacija dijela osoblja i preostalih muzejskih zbirki koje su svojim opsegom i veličinom jedne od najvećih koje je potrebno iseliti iz prostora kako bi se adekvatno pripremio za prvu fazu obnove.

M. M. / Foto: Srećko Budek


Tagged: , , , , , , , , , , , ,