Murter: 20. regata Jedrima protiv droge

Prekrasan proljetni vikend na otoku Murteru u znaku je 20. regate Jedrima protiv droge. Akvatorijem Murtera prodefiliralo je 50 brodova s više od 450 sudionika iz 17 zemalja, a brojne okupljene u uvali Hramina oduševila je prekrasna slika zajedništva u službi pomaganja onima koji nas trebaju.

‘Iznimno smo ponosni što smo u proteklih 20 godina regate uspjeli prikupiti više od 200.000 kuna za borbu protiv ovisnosti, a tim sredstvima pridodat ćemo i prihod od ovogodišnje regate. Ove godine po prvi put s nama plove i osobe na rehabilitaciji od droge iz udruge Cenacolo!’, izjavila je Vesna Boinović Grubić u ime organizacije Lions Hrvatska.

Posade su se dugo pripremale za regatu i svaki je detalj pomno usklađen. Jedna od najatraktivnijih posada na čelu s jedriličarem Leom Lemešićem. Na njegovoj jedrilici plovile su i TV voditeljica Tončica Čeljuska, operna Diva Antonella Malis i drugi.

‘Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom hvalevrijednom događaju, prije svega zbog humanitarnog karaktera i izuzetne ideje organizatora. U ova dva dana uživat ćemo u Kornatskom arhipelagu i naravno zajedničkoj zabavi i dobrom raspoloženju’, izjavio je jedriličar Leo Lemešić koji je prije nekoliko godina jedrilicom oplovio svijet.

Povodom jubilarne regate na Murteru će biti postavljena i vremenska kapsula opremljena Poveljom humanosti s potpisima svih sudionika te zapisima o dosadašnjim prikupljenim sredstvima za pomaganje potrebitima i postignutim ciljevima. Uz podršku gradonačelnika postavit će se i ploča Murter – prijatelj Lionsa.

Po prvi puta, u suradnji s općinom Murter Kornati, Turističkom zajednicom Murtera i lokalnim privrednicima na regati sudjeluju i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi. Tu su i brojne druge aktivnosti kao što su prezentacija jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranje brodskih posada, plesa i još mnogo toga što ovu regatu čini zaista posebnom.

Ovogodišnja regata Jedrima protiv droge drugi je najveći europski skup humanitarne organizacije Lions Clubs International te ujedno i proslava 100. obljetnice djelovanja Lionsa u svijetu.

A. N.


Tagged: , , , , , , , , , , ,