Nagrade 9. Zagreb TourFilm Festivala

U Zagrebu su, na 9. Međunarodnom festivalu turističkog filma, Zagreb Tourfilm festival, u organizaciji Balduči filma, dodijeljene nagrade najboljim filmovima prispjelim iz 41 zemlje svijeta, od Brazila, SAD, Kine, Japana, Portugala, Španjolske, Austrije, Francuske…

Ove godine festival nije održan na uobičajen način, uz brojne goste iz zemlje i svijeta u veseloj atmosferi, već je zbog situacije s korona virusom, održan bez publike i klasičnih filmskih projekcija.

Filmove iz službene konkurencije publika je imala prilike vidjeti putem društvenih mreža. Domaćin festivala je, kao i proteklih godina bio Kaptol Boutique Cinema, gdje je snimljena ceremonija proglašenja pobjednika. Snimka je bila emitirana preko društvenih mreža, a nagrade će se uručiti naknadno.

Međunarodni žiri na čelu s Predsjednikom žirija John Driedonsk iz Nizozemske, nagradu za najbolji film festivala – Grand Prix dodijelio je španjolskom filmu Magic Cordoba’.

U konkurenciji je također bilo i više hrvatskih filmova, koji su osvojili značajne nagrade: filmovi TZ grada Rijeke ‘Rijeka I Miss You’, film TZ Kaštela pod naslovom ‘Kaštela – Seven Reasons To Visit’, TZ Splitsko-dalmatinske županije ‘Central Dalmatia – A Dream Waiting For You’, film TZ grada Zagreba ‘Zagreb Loves You’ te film Hrvatske turističke zajednice ‘Croatia Your Next Filming Destination’.

Sve veći broj prijavljenih hrvatskih turističkih filmova posebno veseli organizatore festivala, jer to i jest cilj samog festivala – posebno nagraditi filmove koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Ž. B.


Tagged: , , , , , , , , , ,