Nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja

U kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani Kavkaz tradicionalno su dodijeljene nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj art and more 2023.

Nagradu publike osvojila je predstava ‘Da sam ptica’ u kojoj igraju Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović. Nagradu je preuzela redateljica predstave Arija Rizvić. Nagradu Eufemija za najbolje glazbeno ostvarenje osvojili su Darija Auguštan i Vedran Janjanin za recital u franjevačkom samostanu, dok je za najbolje glumačko ostvarenje nagradu primila Branka Petrić Fehmiu, doajenka glumišta za ulogu Ave u predstavi ‘Otočka terca’ čiju režiju potpisuje Ivan Vanja Alač.

Grand prix festivala pripao je cjelokupnom ansamblu kantate ‘Carmina burana’ C. Orffa, a nagradu je preuzela Anabela Barić koja je u tom djelu izvela solo dionicu.

Nagrada se sastoji od kipića sv. Eufemije zaštitnice Rovinja i diplome, a nagrade je uručio direktor festivala Ronald Braus uz kumu festivala. Podsjećamo, festival je ove godine trajao od lipnja do kraja listopada i u grad podno crkve sv. Eufemije doveo preko 150 umjetnika.

Novost festivala je ta da ove zime kreće prvi Rovinj Art and more-winter edition. Posebnost večeri bila je i proslava 50. rođendana Ronalda Brausa uz prijatelje i suradnike.

I.T. / Foto: Ines Novković


Art&More Festival u Rovinju


Tagged: , , , , , , , ,