Predstava o istarskoj balerini svjetske slave

U Rovinjskom gradskom kazalištu Gandusio publika je mogla upoznati životni put i karijeru jedne od najvećih balerina u povijesti kao i njezin odnos s koreografom Julesom Perotom.‘Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti’ prekrasna je predstava koja prati put proslavljene balerine rođene u istarskom selu, a koja je svjetsku slavu stekla u najvećim teatrima svijeta.

‘Iza nas je završena treća sezona Rovinj art and more kroz koju je publika mogla uživati u desetak umjetničkih večeri – koncertnih, kazališnih i dramskih – a festival su okrunile dvije premijere – Romeo i Julija u koreografiji Dinka Bogdanića i Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti, koja je publiku posebno oduševila formatom koji stavlja u fokus dvoje glumaca koji na sceni svim raspoloživim umjetničkim sredstvima – ples, pjesma i gluma – pričaju zanimljivu životnu priču velike dive’, rekao je Ronald Braus, umjetnički direktor festivala i glumac u predstavi.

U predstavi u kojoj se isprepliću dramski momenti, ples i songovi koje je napisao Darijan Ivezić, uloge tumače solisti i glumci Opere b.b., Annamaria Serda, Ronald Braus i pijanist Mario Čopor. Predstavu je režirala Ljiljana Gvozdenović, također dugogodišnja interpretkinja Giselle. Publiku je posebno ganula Annamaria Serda, mlada glumica u ulozi Carlotte, koja je nagrađena gromoglasnim pljeskom nakon predstave. Ronald Braus kao Perrot bio je također upečatljiv kako glumački tako i pjevački, te je ovime dodao još jednu lijepu kreaciju paleti svojih raznovrsnih uloga. Ulogu skladatelja Adama, a ujedno i pijanista u predstavi, preuzeo je i izvrsno realizirao Mario Čopor. Pitkim songovima, dinamičnim dijalozima i baletnim pokretom, publici je predočen život jedne velike umjetnice koja je, slučajno, u svijet krenula iz naših krajeva, a sudeći prema reakcijama, to je napravljeno vrlo dobro.Brojna oduševljena publika izvođače je ispratila dugim pljeskom, a pohvale su izrazili Vida Ognjenović, znamenita redateljica i spisateljica te profesor Božidar Đurović. Zanimljivo je i da su u publici bili Ervina Sulejmanova i Andrej Izmestjev, prvaci baleta HNK u Zagrebu, koji su također bili dugogodišnji interpreti Giselle i Albrechta. Nakon predstave promoviran je pjenušac Carlotta Grisi by Perla bianca vinarije Franca Armana. Nakon Rovinja, predstava nastavlja svoj umjetnički put brojnim gostovanjima po gradovima regije.

A. M.Tagged: , , , , , , , , , , ,