Premijerna izvedba operete Vesela udovica

Zagrepčani su u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt imali priliku uživati u premijeri operete ‘Vesela udovica’ u izvedbi Opere b.b., prvog komornog opernog kazališta u Hrvatskoj.Pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, a u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ansambl Opere b.b. realizirao je veselu , lepršavu i vizualno vrlo dopadljivu predstavu.

Scenografija Marte Crnobrnje i kostimi Elvire Ulip bili su sjajan okvir za predstavu prepunu smijeha, divnih arija, dueta i ansambala, kao i koreografskih brojeva. Ulogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo. Za komični element pobrinuli su se Nenad Tudaković i Nada Abrus te su uz Blanku Tkalčić i Sinišu Galovića nadopunili sliku vrsnih izvođača. Iznenađenje večeri bio je nastup dviju prvakinja baleta HNK u Zagrebu, Mirne Sporiš i Ervine Sulejmanove, u ulozi grizeta.

Debitanti večeri Vita Vukov, Josipa Bilić, Martin Gelić i Dominik Došen bili su također na visini povjerenih zadatka i pokazali da su se zasluženo našli na sceni s iskusnijim kolegama. Ništa manje zapaženi nisu bili ni umjetnici Matino Antunović i Davor Ljubić.

A. B.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,