Najbolje od najboljih: 48 fotografija 48 autora

U Fotogaleriji Dubrava pred mnoštvom posjetitelja otvorena je izložba fotografija članova Fotokluba Klik pod nazivom ‘Najbolja’. Izložba prikazuje ‘najboljih’ 48 fotografija od 48 autora, članova Fotokluba Klik.Naziv izložbe ‘Najbolja’ sugerira kako su ovo, prema mišljenju samih autora, njihove najbolje fotografije. Kod žiriranih izložbi odluku o tome koje su fotografije najbolje donosi netko treći i to može izazvati dosta polemika između sudionika izložbe. Ovako, kada fotografi sami biraju svoju najbolju fotografiju, ljutnje ne bi trebalo biti.

‘U svakom slučaju izbor fotografija, oslikava nivo kvalitete aktivnosti fotokluba kao cjeline. Velik broj fotografa koji su se prijavili za izložbu govori o rijetko viđenoj masovnosti za naše fotoklubove. Izbor fotografija pak pokazuje kako su autori zainteresirani za širok spektar tema, od pejzaža, gradskih panorama, portreta, apstraktnih motiva, makro fotografija te motiva svakodnevnog života. Isto tako, već na prvi pogled lako se uočava kako ovdje ima i desetak fotografa kojima s obzirom na nivo znanja i vještine možemo pridodati pridjev profesionalni. Tematski su na ovoj izložbi u velikoj mjeri zastupljene fotografije prirode i panorame gradova. I čini mi se kako to članovi Fotokluba Klik najbolje rade’, istaknuo je recenzent izložbe Branimir Butković

‘Ova izložba nastala je u 48 sati!’, naglasio je predsjednik fotokluba Klik, Roman Avdagić. Ovo je prvi puta da su autori fotokluba Klik sami birali svoje fotografije! Odaziv je bio odličan a kakve su fotografije možete pogledati do 2. studenog svakim radnim danom od 10 do 20 sati.

Ž. Š.


Tagged: , , , , , , , , , ,