Najveći bajkerski festival opet u Puli

Pula, poznata po najposjećenijem moto susretu i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta i to na atraktivnoj lokaciji uz more – Vallelungi.

Moto klub Twin Horn MC koji u Puli još od davne 1995.g. održava najveća moto okupljanja u Hrvata, upravo zbog brojnosti svojih posjetitelja, u vrijeme korone nije bio u mogućnosti održati manifestaciju te je uslijedila trogodišnja pauza. Ove godine, od 28. kolovoza do 3. rujna Croatia Bike Week se vraća i to programski bogatiji nego ikad. Organizatori su čekali pravi trenutak da ovaj veliki međunarodni skup kao i proteklih godina održe u punom sjaju.

Zadnje izdanje 2020. kada se slavilo jubilarnih 25 godina okupilo je na tisuće motora koje su u defileu pratili i oldtimeri, a navečer i 20.000 posjetitelja koji su uživali u raznovrsnom programu i odličnoj gastro ponudi. Mnogi sudionici iz svih dijelova svijeta si upravo po datumu ovog moto susreta planiraju i godišnji odmor. Jer kažu – najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima i biti dio dobre rock & ride atmosfere. I ove godine na Vallelungi biti će postavljeni brojni štandovi gdje će se moći naći doslovno sve za bikere – od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama… do torbi za motore i kacige, kao i nakita i punkta za masažu i tetoviranje.

U glazbenom dijelu programa nastupit će devet bendova. Atomsko Sklonište nastupit će u jednom posebnom i ekskluzivnom izdanju. Naime, pridružit će im se dva člana iz originalne postave ovog poznatog benda, klavijaturist Eduard Kancelar te bubnjar Saša Dadić. Spomenuti dvojac je u Atomskom Skloništu svirao krajem sedamdesetih godina, a na Croatia Bike Week-u će nastupiti zajedno s Brunom Langerom, koji u današnje vrijeme vodi bend. Ta trojica starih rokera, koji su i danas vrhunski aktivni glazbenici, na pozornici nisu zajedno nastupili više od 40 godina. Bit će to pravi ekskluzivni nastup starih „Atomaca” pojačanih sadašnjim članovima: gitaristom Matijom Dadićem (unuk Saše Dadića) te bubnjarem Ericom Vojakom.

Od ostalih bendova koji će nastupiti na Croatia Bike Weeku istaknut ćemo finaliste hrvatskog Supertalenta 2022. – The Bad Week te poznatu Opću Opasnost, kojoj nije prvi put da nastupa na ovom festivalu. Po prvi put na pulskoj Vallelungi održat će se prezentacija Off Road & Trial škole koju vodi Alex Vencl, dvostruki prvak Hrvatske u trialu, pa će se uz samu prezentaciju škole na licu mjesta moći dogovoriti i individualne edukacije. Stunt show će izvesti poznati Dejan Špoljar zajedno sa svojim timom.

V.M. / Foto: Twin Horn MC


Pula: Croatia Bike Week
Tagged: , , , , , , ,