Najznačajniji vinski autoriteti na 9. Vinartu

Prvog vikenda u ožujku tradicionalno je održan veliki profesionalni vinski sajam – Vinart Grand Tasting. U prepunoj Laubi svoja vina izlagalo je 140 odabranih vinara s preko 800 vinskih etiketa. 

 

Popis vinarija možete vidjeti na https://grandtasting-vinart.com/izlagaci/

Među gostima su se našli i neki od najznačajnijih imena u svijetu vina – Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznati kao World Wine Guys iz utjecajnog američkog magazina Wine Enthusiast, Olivia Mason –predstavnica Decantera, Peter Moser – najpoznatiji austrijski vinski kritičar i glavni urednik vinskog magazina Falstaff, Simon J Wolf – osnivač i urednik stranice The Morning Claret, Caroline Gilby – nositeljica prestižne titule Master of Wine i sutkinja na Decanter World Wine Awards i mnogi drugi.

Osim toga, tijekom dva dana trajanja sajma, vinare su za njihovim izlagačkim mjestima posjetili mnogi sommelieri, ugostitelji, distributeri ali i obožavatelji vrhunskih vina. Pronalaženje i kušanje novih omiljenih vinskih etiketa iz Hrvatske i regije posjetitelje nije spriječilo ni kišno vrijeme, a Vinart je ovim sajmom zatvorio dvotjednu vinsku manifestaciju nakon održanog Petit i Silent Tastinga te brojnih radionica.

Kako je bilo na Vinart Grand Tastingu možete vidjeti i na njihovim društvenim mrežama – facebook https://www.facebook.com/ i instagram https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en

J.L. / Foto: Vinart promo


Vinart Petit Tasting: Ekskluzivno kušanje vina


Tagged: , , , , , , , , ,