8. Vinart Grand Tasting okrenut profesionalcima

U zagrebačkom Out Rooftop baru hotela Timeout Heritage, Saša Špiranec predstavio je jedan od najvažnijih hrvatskih poslovnih vinskih događaja, sajam Vinart Grand Tasting, na kojem svake godine počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu.Ugostitelji i F&B (food & beverages) menadžeri pripremaju novu ponudu i kreiraju vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine koja su netom završena, spremna su za prvo predstavljanje. Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, poslovni posjetitelji odnosno vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz na https://grandtasting-vinart.com/hr/akreditacije/. Vinart Grand Tasting se ove godine sastoji od čak četiri povezane manifestacije u trajanju od puna dva tjedna.

1. Vinart Petit Tasting – majstorski ciklus
25. veljače, subota od 13 do 20h (hotel Dubrovnik, 1. kat)
Vinart Petit Tasting je malo i vrlo ekskluzivno promenadno kušanje za ograničeni broj posjetitelja. i sastoji se od dva trosatna dijela.
Majstorski ciklus – discovery session: od 13h do 16h
Nedovoljno afirmirana vina iznimne kvalitete na koja vrijedi obratiti pažnju. Radi se o vinima na kojima leži budućnost vinarstva Hrvatske. Neka su sasvim nova, neka postoje već duže vrijeme, a zajednički im je potencijal da postanu zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 20 eura.
Majstorski ciklus – icons session: od 17h do 20h
Kušanje ponajboljih majstora današnjice. Legendarna vina neprocjenjive vrijednosti koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, neka iz aktualnih berbi, a neka iz starijih i nedostupnih izvađena iz arhiva da pokažu svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 30 eura.
Ulaznice se mogu kupiti odvojeno za oba dijela, a može se kupiti i jedna cjelodnevna ulaznica po povoljnijoj cijeni od 40 eura za oba kušanja. Dostupne su na: https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice_i_ulaznice/

2. Vinske radionice
23. i 24. veljače, te 28. veljače i 1. ožujka (hotel Dubrovnik, 1.kat)
Raspored od čak 24. radionica je objavljen na web stranici Vinart Grand Tastinga. Radionice su namijenjene svima željnima više znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. U sadržaju radionica su zastupljene sve hrvatske vinske regije, kao i brojne strane, od Burgundije do Čilea. Cijene ulaznica su vrlo pristupačne, pretežno od 10 do 20 Eur. Dostupne su na: https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice_i_ulaznice/

3. Studijsko putovanje za strane novinare (hotel Dubrovnik, Lauba, Dalmacija)
2. do 9. ožujka
Pod nazivom Wine press trip – full of life i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, održava se studijsko putovanje za strane novinare u trajanju od sedam dana. Britanska stručnjakinja Caroline Gilby MW, 2. ožujka drži radionicu na engleskom jeziku o ključnim sortama i vinogorjima Dalmacije. Nakon toga se također 2. ožujka. održava internacionalno izdanje Vinart Petit Tastinga. Potom su novinari prisutni na Vinart Grand Tastingu 3. i 4. ožujka gdje se upoznaju s brojnim hrvatskim vinarima, a od 5. do 9. ožujka se nalaze na studijskom putovanju u ključna dalmatinska vinogorja.

4. Vinart Grand Tasting – promenadno kušanje
3. i 4. ožujka, petak i subota (galerija Lauba) od 12 do 19h
U dobro poznatom ambijentu Laube, svoja vina izlaže 140 vinarija. Vinart Grand Tasting je pozivni festival s ograničenim brojem izlagača koji ukupnom kvalitetom svojih vina, kao i njihovim omjerom cijene i kvalitete, predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske i odličnu platformu za nabavku novih vina brojnim ugostiteljima i trgovcima, kojim je ovaj sajam prvenstveno namijenjen. Cijena dnevne ulaznice za sajam je 30 eura i također se može kupiti na: https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice_i_ulaznice/. U cijenu ulaznice je uračunat vaučer u iznosu od 5 eura koji se može potrošiti u Pop-up vinoteci postavljenoj na ulasku na sajam. Zbog ograničenog ukupnog broja posjetitelja na sajmu, organizator poziva sve zainteresirane da ulaznice kupe pravovremeno preko weba i tako osiguraju svoje mjesto na sajmu.

S. S. / Foto: Vinart


Tagged: , , , , , , , , ,