Natali Dizdar: Himna slobode Ocean (video)

Nakon hita ‘Zadnji dan ljeta’ koji je obilježio prošlu godinu, Natali Dizdar sprema se za još jedno osvajanje publike i radijskog etera novom pjesmom ‘Ocean’.

I ovaj put kao suradnike je izabrala provjerenu ekipu iz benda Porto morto, Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića koji potpisuju ovu himnu slobode.

‘Pjesma je nastala iz dobre vibre što se osjeti već na prvim zvižducima. Zapravo je ‘dobar vibe’ i bio njen prvi naziv. Nastavlja se na priču posljednjeg singla ‘Zadnji dan ljeta’, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem jako uživam’, otkrila je Natali.

Uz prepoznatljive zvižduke, pjesmu obilježava i kroz nju se provlači priča o slobodi, ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu spota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drugačiji pogled na Natali. Kako je prošla suradnja?

‘S puno ženske energije s kojom bi opisala i samu pjesmu. Snimalo se u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči te izletu u nešto malo drugačije od onog što sam do sad radila’, odgovara Natali.

Pjesma izlazi uoči Dana žena, jer simbolički, kako objašnjava Natali, prenosi poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti.

‘Moja ljubav je slobodna, poruka je koja se ponavlja u pjesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što je, i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo onda smo slobodni, bez obzira u kakvoj ljubavnoj priči se nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost, a mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pjesma. Ona je zapravo univerzalna, ali nosi jednu njeznu žensku empancipiranu energiju’, objašnjava Natali.

Foto: Ilija Dimitrijević


Natali Dizdar: Zadnji dan ljeta (video)


Tagged: , , , , , , ,