Neno Belan: Novi album Sanjaj

Neno Belan, jedan od najpopularnijih domaćih kantautora, konačno objavljuje dugoočekivani studijski album u izdanju Dallas Recordsa.Od ‘Oceana ljubavi’ prošlo je punih šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje vjeran ljubavnoj tematici i njeguje pozitivan sanjarski pristup. Kako i sam Belan kaže, posljednjih 15 godina njegovi se albumi ne doživljavaju kao novi , već kao kolekcija hit singlova. Upravo se tako na njegovunovom albumu nalaze singlovi koji su tjednima, čak i mjesecima, zauzimali vrhove top ljestvica.

Riječ je o superhitovima ‘Ulicama grada (Pjesma sreće)’ s Ljetnim kinom koja je 2013. godine osvojila Porin za pjesmu godine, ‘Tvoj glas’, duet s Majom Posavec koji je ovjenčan ove godine Porinom za najbolju vokalnu suradnju, ‘Jer je pjesma dio nas’ sa Zagrebačkog festivala 2015. godine, ‘Anđela, anđele’ u kojoj surađuje s uglednim riječkim gitarističkim virtuozom Halom, ‘Nedir nad morem plavim’, jedna od rijetkih pjesama koju Belan ne potpisuje autorski, te posljednji singl ‘Sanjaj!’ iz dječjeg mjuzikla ‘Čarobnjak iz Oza’.

Ove je godine poseban uspjeh doživio dječji mjuzikl ‘Matilda’ za koji je Neno Belan napisao glazbu, iz kojeg se na albumu našla pjesma ‘Čaroban je dječji svijet’ u kojoj gostuje dječji zbor iz mjuzikla. Na albumu se nalazi i pjesma ‘S Mure na more Jadransko’ koju Neno izvodi s Vladom Kreslinom, jednim od vodećih slovenskih kantautora.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album ’Sanjaj!’ donosi i jednu do sada neobjavljenu snimku, live duet s Josipom Lisac u izvedbi Belanova klasika ‘Vino noći’, kojeg su izveli na rasprodanom ovogodišnjem koncertu za Valentinovo u zagrebačkom Domu sportova kojim je Neno obilježio 30 godina glazbenog stvaralaštva.

Produkciju albuma, uz Nenu Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Album ‘Sanjaj!’ peto je izdanje objavljeno otkad je Belan započeo suradnju s Fiumensima, a koja će u godini koja slijedi obilježiti 20 godišnjicu. Velika fešta sprema se na dosad najvećem samostalnom koncertu Nene Belana & Fiumensa, opet u Domu sportova, 25. veljače 2017.

H. M.


Neno Belan: Sanjaj (iz mjuzikla Čarobnjak iz Oza)
Tagged: , , , , , , , ,