Neno Belan: Sanjaj (iz mjuzikla Čarobnjak iz Oza)

Nova pjesma Nene Belana ‘Sanjaj’ koja priča o situaciji rastanka, rastanka prijatelja, ali istovremeno i o neraskidivosti pravog prijateljstva.

neno-belanTo je jedna od desetak novih pjesama napisanih za potrebe mjuzikla ‘Čarobnjak iz Oza’ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik, a premijerno postavljenog u lipnju na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku pod redateljskom palicom Nine Kleflin.

Tekst za pjesmu napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek, a u spotu u originalnim kostimima Sare Lovrić sudjeluju glumci iz mjuzikla: Maja Kovač, Jakov Bilić, Matija Kačan te Ivo Perkušić.

Pjesma se odmah po objavljivanju našla na vrhovima lista mnogih radio postaja.


‘Čarobnjak iz Oza’ poznati je roman američkog pisca Franka Bauma iz 1900. godine, koji je doživio brojne dramatizacije. Putovanje u zemlju Oz na koje idu Dorothy, Strašilo, Lav i Limeni nije samo njihovo vanjsko putovanje, već je
prije svega unutarnje putovanje junaka da bi na kraju postali bolji ljudi. Likovi iz Oza poručuju nam da je u društvu ljepše, da su prijatelji najjače oružje, da je ljubav najveće blago koje se može zaslužiti jedino pružanjem te iste ljubavi.

Redatelj spota je Ivan Mokrović dok je za kameru bio zadužen Dario Hacek.

H. M.


mjuzikl-matilda-neno-belan
HNK Zagreb: Mjuzikl Matilda s Nenom Belanom
Tagged: , , , , , , , , , , ,