Neobična suradnja: Reperica Sassja i Darko Rundek

Jedna neobična i jako zanimljiva glazbena suradnja krije se na novom albumu Sassje ‘No problemo’ (Menart Records). Riječ je o pjesmi ‘Savana’ koju je reperica iz Tuzle snimila s Darkom Rundekom.‘Obožavam pjesmu koju smo napravili, ali mi je od ove suradnje najdraže što sam upoznala takvog čovjeka i družila se s njim. Zaista je odlično za svijet da postoje ljudi kao Darko i jako je inspirirajuće i smirujuće bilo svako snimanje i druženje. Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati, jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Sretna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar’, rekla je Sassja koja je izuzetno ponosna na suradnju s legendarnim glazbenikom.

Za pjesmu ‘Savana’ snimili su spot na Braču u režiji Jasmina Jatića, na teritoriju udruge Zemlja za nas, u vrlo kreativnoj atmosferi.

‘Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno surađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, ostali su elementi pošli u susret i eto te pjesme’, rekao je Darko Rundek koji vjeruje da će ovaj internacionalni pothvat pronaći svoju publiku.

Glazbeni producent pjesme ‘Savana’ kao i većeg dijela pjesama na Sassjinu albumu ‘No problemo’ je Rok Kovač Kantriman koji je dao i svoj osvrt na ovu suradnju: ‘Cijeli proces stvaranja pjesme bio je nezaboravan, pogotovo jer je Darko čovjek koji rado dijeli svoja iskustva i s kojim možeš razgovarati o bilo čemu te ima muzičku svježinu kakvu rijetko tko ima.’

Energična tuzlanska reperica priprema koncertnu promociju svoga novog albuma ‘No problemo’, koja će se održati 9. ožujka u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.

M. R. / Foto: Jasmin Jatić


Tagged: , , , , , , , , , , , ,