Darko Rundek i Ekipa: Tamni jorgovan (video)

Jedan od najvećih umjetnika ovih prostora, Darko Rundek s ekipom, uoči velikog koncerta u zagrebačkom Domu spotova, 16. prosinca, predstavlja novi singl koji se bitno razlikuje od svega što je do sada radio s Triom.

Pjesma ‘Tamni jorgovan’ nova je verzija pjesme ‘Tigidigi Reggae’, koja je izašla na albumu ‘Ruke’, 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovaj put, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho. Darko i ekipa snimili su i spot kojeg je režirao Vedran Perčić.

U spotu su korišteni materijali s koncerta na beogradskom Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić. Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju ‘Apocalypso Now’. Pjesma je snimljena u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović. Autor glazbe i teksta je Darko Rundek.

‘Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, Tamni jorgovan se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem’, rekao je Rundek.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,