Rundek: Pjesma Džaba – najjeftinija na albumu Mostovi

Ususret rođendanu albuma ‘Mostovi’ i prvom koncertu ljetne turneje koji će se održati 29. lipnja u Zagrebu, Rundek Cargo Trio predstavlja spot za peti službeni singl – pjesmu ‘Džaba’ koji će biti dostupan isključivo na YouTube kanalu.

‘Džaba je najjeftinija pjesma na našem albumu Mostovi koji upravo slavi svoj prvi rođendan. Zapravo, ona je besplatna i kad kupujete album, nije uračunata u cijenu. Tako je i njezin spot besplatan. A kako se zove ono što je besplatno? Zove se poklon! 🙂 Jovana Krstanović, montažerka s desetinama video klipova u svojoj bogatoj karijeri, od srca nam je poklonila ovaj tako lijep i dirljiv uradak’, izjavio je Darko Rundek.

Kao i sama pjesma, nastala od Isabelina rifa, Ducinog raštimanog klavira i Rundekove melodije i riječi, ovaj video slavi život ‘malog čovjeka’. Sa svakim novim gledanjem video otkriva nove detalje u njegovoj šarenoj lepezi. Rundek je svjestan da takozvani ‘mali’ čovjek uvijek želi više i da nikada nije zadovoljan svojom životnom situacijom. Početni sarkazam u pjesmi kasnije prelazi u otvoren, dobronamjeran i iskren savjet da ipak treba prihvatiti život kakav je i u uživati u njemu koliko se može.

‘…Teška su vremena, mali čovjek kuka,
kada vadi pare, znoji mu se ruka
sva pojeftinjenja njemu su preslaba
on bi džaba, džaba meso, džaba voće
sve da bude džaba, mali čovjek hoće…’

Koncertom koji će se održati 29. lipnja u sklopu programa ’35. Večeri na Griču’, Rundek Cargo Trio proslavit će prvi rođendan ‘Mostova’ i zagrebačkoj publici pružiti još jedno nezaboravno glazbeno putovanje pod zvjezdanim nebom i predivnim pogledom na grad. Koncert će se održati na Platou Gradec s početkom u 21 sat i bit će to ujedno posljednji solistički nastup Rundek Cargo Trija u Zagrebu do kraja godine.

M. R.


Darko Rundek
Rundek Cargo Trio: Indijska (video)
Tagged: , , , , , , , , , ,