Rundek Cargo Trio na hrvatskoj turneji

U lipnju prošle godine, Rundek Cargo Trio objavio je ‘Mostove’ i time započinje čarobno putovanje, prema mnogima, jednog od najboljih albuma hrvatskog rocka u proteklih desetak godina.
Rundek Cargo TrioLjepotu ovog izdanja, satkanog od jedanaest skladbi, publika je prepoznala, osjetila i dočekivala s velikim interesom gdje god bi nastupili. U Zagrebu su, u kratkom roku, rasprodali dva ljetna koncerta, oduševilli su punu Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku, rasprodali dva koncerta u Splitu, održali niz nastupa od Slovenije do Makedonije, Crne Gore i Srbije, Kanade i Austrije, a ovog proljeća donose pravu proljetnu turneju kakva se u Hrvatskoj nije dogodila još od izlaska albuma ‘Plavi avion’.

Trio će održati koncerte u Karlovcu, Labinu, Zadru, Splitu, Osijeku, Koprivnici, Sisku, Slavonskom Brodu, Rijeci i Bjelovaru. U nekim će gradovima nastupiti prvi put u karijeri, a na turneju kreću bogatiji za dva Porina. Nedavno su tu nagradu struke dobili u obje kategorije u kojima su bili nominirani; za najbolji album alternativne glazbe te u kategoriji najbolji video broj za spot ‘Ima ih’ u režiji Radislava Jovanova Gonza.

Velika proljetna turneja započinje koncertom u Karlovcu, 15. travnja, u Domu OSRH Zrinski. Već sljedeći dan, 16. travnja, Trio nastupa u Labinu u Klubu 21.

Osim koncerata u sklopu turneje, Darko Rundek, Dušan Vranić Duco i Isabel pripremili su i novi spot za još jednu pjesmu s albuma, što će nakon ‘Midnight Calypso’, ‘Don Juana’ i ‘Ima ih’, biti četvrti službeni singl. O kojem je singlu riječ otkrit će uskoro.

M. R.


Rambo Amadeus i Darko Rundek
Next stop Pivana: Darko Rundek i Rambo Amadeus

Rundek Cargo Trio
Rundek s Mostovima u Kanadi
Tagged: , , , , , , , ,