Rundek Cargo Trio: Indijska (video)

Nedavno su objavljeni datumi velike proljetne turneje na kojoj će Rundek Cargo Trio promovirati svoj Porinom nagrađeni album ‘Mostovi’. Uz ‘Midnight Calypso’, ‘Don Juan’ i ‘Ima ih’, čiji je spot također dobitnik Porina, Trio predstavlja i četvrti službeni singl s aktualnog albuma. Riječ je o pjesmi ‘Indijska’ koja je već po izlasku albuma izvrsno prihvaćena na koncertima, a svojim plesnim i orijentalnim melosom vodi slušatelja na mističan put u daleke zemlje.

Rundekovo putovanje u Indiju i na ovom je albumu, kao i na njegovom prethodniku, ostavilo specifičan glazbeni trag… Spot za ‘Indijsku’ bila je prilika da Rundek Cargo Trio surađuje s mladom i svestranom Petrom Oreč: ‘Snimanje spota bilo je stvarno jako zanimljivo, prvenstveno jer je Rundek Cargo Trio zanimljiv konglomerat ne samo iskusnih muzičara od kojih kao i glazbenica imam što za naučiti, već i persona koje su potpuno različite, a opet tako savršeno pristaju jedni s drugima. Zapravo sam sa snimanja i sama otišla puna dojmova i sretna što imam priliku raditi s takvim ljudima. Moram priznati da mi je ova pjesma i spot predstavljala zaista velik izazov. Kada sam prvi put čula Indijsku, shvatila sam da to mora biti nešto mistično, misaono. Kroz cijeli spot, kao i pjesmu, provlači se ta tajanstvena žena koju je utjelovila, potpuno zasluženo, Katarina Kosić. Mislim da je to bio perfektan odabir. Video smo odlučili snimati u studiju Katran jer sam htjela postići čistoću kadrova, a opet punih kiča – rekla bih ‘modernu Indiju’, izjavila je Petra Oreč,

Darko Rundek izjavio je da mu je upravo ‘Indijska’ jedna od najdražih pjesama s albuma, a izuzetno je zadovoljan i suradnjom s Petrom: ‘Snimati spot za Indijsku s Petrom Oreč bilo je veselo i lako. To treba zahvaliti dobroj pripremljenosti i raspoloženju Petre i njene ekipe, a i našoj spremnosti da sve pokušamo i budemo konstruktivni suradnici. Indijska mi je jedna od najdražih pjesama na albumu Mostovi i drago mi je da je dobila tako lijepo, bogato i kićeno vizualno ruho. Zahvalni smo i plesačici Katarini koja je svojom elegancijom oplemenila ovaj spot.

M. R. / Foto: Petra Oreč


Rundek Cargo Trio
Rundek Cargo Trio na hrvatskoj turneji

Rundek Cargo Trio
Rundek odgovara: Ima ih!

Darko Rundek (foto Sanja Matić)
Rundek Cargo Trio lansirao Mostove

Tagged: , , , , , , , , , ,