(Ne)Profesionalac: Borat se vratio!

Jedan je tajni agent. Drugi je potpuna budala. Genijalni komičar Sacha Baron Cohen i akcijska zvijezda Mark Strong udružuju snage u akcijskoj komediji ‘(Ne)Profesionalac’.

Ako ste se do sada na bilo koji način upoznali s filmskim opusom genijalnog komičara Sache Barona Cohena već iz samog podnaslova jasno je na koga se odnose riječi ‘tajni agent’ i ‘potpuna budala’. Nakon što nam je predstavio sada već legendarne filmske likove Ali G-ja, Borata, Brunu i Diktatora, britanski filmski genijalac ove nam zime na velika platna donosi pravu akcijsku komediju u kojoj popularni glumac Mark Strong tumači ulogu tajnog agenta, a Baron Cohen njegovog davno izgubljenog brata, nogometnog navijačkog huligana, zgubidana i džabalebaroša. Drugim riječima: potpunu budalu.

Riječ je o hitu ‘(Ne)Profesionalac’ koji u domaća kina stiže krajem veljače. Najnovija kino najava za ovu akcijsku komediju godine popraćena je uvodnom pozdravnom porukom nezaboravnog Borata – legendarnog lika čiji je film iz 2006. godine samo u domaćim kinima vidjelo preko 180.000 gledatelja. Naravno, kako mu to i doliči, Borat se nije zaboravio osvrnuti ne samo na novi film Sache Barona Cohena, već i na aktualne događaje u svijetu koje uključuju i jednog od mogućih kandidata za budućeg predsjednika SAD-a – Donalda Trumpa.

Akcijsku komediju ‘(Ne)Profesionalac’ režirao je Louis Letterier, poznat po režiji hitova ‘Transporter’, ‘Nevjerojatni Hulk’, ‘Sudar titana’ i ‘Majstori iluzije’ što znači da nas i ovoga puta očekuje kvalitetan akcijski spektakl. Uz Barona Cohena i Marka Stronga pojavljuju se Penelope Cruz, Ian McShane, Rebel Wilson i Isla Fisher, a scenarij uz Cohena potpisuju Peter Baynham (nominiran za Oscara za scenarij ‘Borata’) i Phil Johnson (scenarist Disnyjeva hita ‘Krš i lom’).

Nobby (Cohen) ima sve što jedan čovjek iz Grimsbyja može poželjeti, uključujući jedanaestero djece i najljepšu djevojku sjeveroistočne Engleske. Nedostaje mu samo jedno: njegov mlađi brat Sebastian za kojim Nobby traga već 28 punih godina, još otkad su ih razdvojili kao malu djecu. Nobby se uskoro susreće sa Sebastijanom, nesvjestan činjenice da njegov brat nije samo najubojitiji agent agencije MI6, već i da je otkrio planove za globalni teroristički napad. U bijegu i pogrešno optužen, Sebastijan će uskoro shvatiti da svijet može spasiti jedino uz pomoć njegovog najvećeg idiota: svog brata blizanca.

S. R.


Sacha Baron Cohen-Grimsby
Nakon Borata, Brune i Diktatora – nogometni huligan!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,