Noć kazališta: Veliki broj prijava iz cijele Hrvatske

Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava u Zagrebu uz pomoć partnera iz cijele zemlje okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva te se očekuje još veća posjećenost.Deveta po redu Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga. U njoj će sudjelovati osamdesetak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Hrvatskoj.

Najbogatiji popratni program manifestacije održavat će se od 16. do 26. studenoga, a uključivat će stručne tematske okrugle stolove, izvedbe kazališnih predstava na više mjesta i lokacija te raznovrstan popratni program.

Europska noć kazališta poprima oblik množine – noći kazališta – koje su započele 4. i 5. studenoga u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenoga u Češkoj, Slovačkoj, Austriji te Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenoga u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Na ovaj način, Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli mjesec studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike.

N. M.


Tagged: , , , ,