Noć muzeja 2016.

Jedanaesta Noć muzeja bit će upriličena 29. siječnja od 18 sati do 1 sat poslije ponoći i obuhvatit će brojne muzeje, knjižnice, arhive, sakralne zbirke i druge srodne institucije u Hrvatskoj.
Noć muzeja 2016Zajednička tema bit će ‘Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer’, pa će otvaranje manifestacije biti u petak, u 18 sati, u palači HAZU u Zagrebu. Partneri ove Noći muzeja su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Muzej Đakovštine i Muzej Slavonije u Osijeku.

Povod odabira upravo ove teme jest dvjestota obljetnica rođenja jadnog od najvažnijih hrvatskih ličnosti (obilježena prošle godine), čiji je politički i kulturni rad zadužio ovu sredinu. Uz prigodne programe, otvorenja novih izložbi te radionice za djecu i odrasle, ulaz u sve institucije je besplatan. Ova manifestacija godinama okuplja sve više posjetitelja i od kulturnog prerasta u društveni događaj. Analize posjećenosti pokazuju da Noć muzeja izaziva znatiželju prema muzejima općenito te da tijekom godine raste broj domaće publike u hrvatskim muzejima.

O. V.


Noć muzeja-Pivana
Noć muzeja u Pivani
Tagged: , , , ,