Nominacije za glazbenu nagradu Rock&Off

Na press konferenciji u zagrebačkoj Tvornici otkrivene su nominacije za drugu Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off. Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak pet nominacija, a slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids s po četiri nominacije.Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile Aklea Neon i Sun U. Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol’ 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++.

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih medija, koji sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja. Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama ‘Rock&Off’, ‘Pop&Off’, ‘Rap&Off’, ‘Elektro&Off’ te ‘Jazz&Off’. Za drugi Rock&Off pristiglo je preko 400 prijava, pa pred žirijem nije bilo lagan posao.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu ‘Iskonovu nagradu publike’ koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama.

Tko su pobjednici druge Rock&Off nagrade saznat ćemo 30. siječnja na završnoj dodjeli u Tvornici. ‘I ovogodišnje nominacije od strane čak 77 glazbenih novinara su pokazale širinu i kvalitetu mladih rock&off bendova koji na žalost nemaju priliku doći do široke javnosti. Nadamo se da će im ove nominacije, možebitna nagrada i mogućnost prezentiranja kroz ostale projekte Rock&Off nagrade kao što su Rock&Off Radio, Skener, Veliki Rock&Off kviz i tjedan Rock&Off-a u sklopu Mjeseca hrvatske glazbe u Rijeci u ožujku omogućiti da se njihov trud i glazbena kvaliteta čuju što šire’, istaknuli su iz organizacije Rock&Offa. Popis nominiranih pogledajte na www.rockoff.hr

U. N / Foto: Filip Kovačević/Unison


Tagged: , , , , , ,