Nova humanitarna akcija Nisi sama – ideš s nama!

Udruga Nismo same od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akciju kojom prikupljaju sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Projekt ‘Nisi sama – ideš s nama!’ jedinstvena je socijalna usluga koju ova Udruga, jedina u Hrvatskoj, kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Troškovi projekta, na kojem u Udruzi svi volontiraju, pokrivaju se donacijama. Udruga je do sada, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a korisnicama su osigurali više od 11.000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica ove usluge izgubilo je bitku s bolešću.

Korisnice su uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovog projekta puno im znači u njihovom oporavku. Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

Udruga poziva sve građane i tvrtke da i ovoga puta projekt podrže donacijama. Za predstojeće božićne blagdane kupite ponešto iz njihovog asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same.

Uz uobičajene artikle, majice s logom proslavljenih hrvatskih dizajnera, Zorana Aragovića i Jurja Zigmana te street art umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, u prodaji su i nove majice s porukom #poštujsisu, a specijalno za ovu akciju dizajnirala ih je mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Udruga je ostvarila i suradnju s ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO Zagreb, koja je za ovu akciju kreirala i sašila unikatne spavaćice na kopčanje s logom Udruge. Takvih spavaćica nema na tržištu, a praktične su za nošenje posebice za žene nakon operacije tumora dojke i rodilje.

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila [email protected] ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.

I.K.


Nova crowdfunding kampanja Nisi sama – ideš s nama

Tagged: , , , , , ,