Nova mladost nogometne akademije Maksimir

Već 20 godina na terenima kraj maksimirske šume u Zagrebu odrastaju generacije mladih nogometaša i nogometašica. Od sada polaznici Nogometnog kluba Škola nogometa Maksimir treniraju u još boljim uvjetima.‘Djeca će od sada trenirati na novom igralištu od umjetne trave vrhunskog talijanskog proizvođača Limonta, pod najmodernijom LED rasvjetom. Uređen je prostor oko terena, a postavili smo i veliki semafor, koji je ujedno i display povezan s kamerama koje će snimati sve trenažne i natjecateljske aktivnosti. Kasnije ćemo te snimke koristiti za analizu treninga i utakmice, po uzoru na najmodernije europske nogometne akademije’, objasnio je predsjednik kluba Miroslav Blažević junior.

Svečanosti novog početka prisustvovali su poduzetnik i donator zahvaljujući kojem je i realizirana obnova Milan Popović, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić, predstavnik Ministarstva za sport i mlade Darko Vučić te trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

‘Koliko god su treneri i vodstvo stručni, ipak se vidjelo da je potrebno osvježenje infrastrukture, pa sam se ponudio pomoći donacijom. Ekipa je odradila sjajan posao posljednjih mjeseci, pa je ovo je sada vrhunski nogometni centar’, rekao je Milan Popović, javnosti poznat i kao bivši životni suputnik pjevačice Severine.

Lovro Majer, Mathias Chago, Tomislav Kiš, Filip Benković neki su od nogometaša koji su iz NK Škole nogometa Maksimir krenuli u profesionalne vode, a trenutno više od 300 djevojčica i dječaka usavršava nogometne vještine pod paskom osam profesionalnih trenera. Sigurno je kako će u novim, boljim uvjetima ova uspješna škola lansirati još vrhunskih nogometaša.

T. R.


Tagged: , , , , , , , , ,