Nova sezona ciklusa Lisinski subotom

S natpisima ‘Živio lisinskizam’ i ‘Ja sam lisinksist, a vi?’ počela je najava nove sezone ciklusa ‘Lisinski subotom’.
Ivo PogorelićPrvi koncert nazvan ‘Gurre – Lieder’ bit će 24. rujna i predstavljat će prvu hrvatsku izvedbu ‘Pjesama iz Gurrea’ Arnolda Schoenberga. Radi se o avanturama kralja Valdemara, vladara dvorca Gurre, čija izvedba zahtijeva preko 350 glazbenika. Zato će u tom projektu, uz dvoranu Lisinski, sudjelovati Muzička akademija, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba i Hrvatska radiotelevizija, obavijestio je dirigent cijelog pothvata Nikša Bareza, počasni član dvorane Lisinski.

U listopadu će natupiti orguljaš Cameron Carpenter i Tokijski simfonijski orkestar, a 26. studenog će zagrebačke umjetničke akademije izvesti ‘San ljetne noći’ Felixa Mendelssohna – Bartholdya u skladu s obilježavanjem 400. obljetnice Shakespeareove smrti.

Veljača i svibanj 2017. dovode u dvoranu Lisinski pijaniste Aljošu Jurinića i Ivu Pogorelića, a ožujak je rezerviran za gitarista Petrita Çekua. Oratorij ‘Mors et vita’ Charlesa Gounoda izvest će članovi Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu u travnju 2017., a posljednji, dvanaesti koncert ciklusa ‘Lisinski subotom’ bit će nastup Novosibirske filharmonije 20. svibnja 2017.

O. V.

Tagged: , , , , , , , ,