Novi krimić J.K. Rowling

Cormoran Strike se vraća, a ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, onda još niste upoznali Strikea.J.K. Rowling-The SilkwormNastavak najboljeg krimića 2013. ‘Zov kukavice’ Roberta Galbraitha, pseudonim J.K.Rowling izlazi početkom  lipnja u Velikoj Britaniji.

Da podsjetimo, ‘Zov kukavice’ je bio odlična poslastica za sve fanove J.K.Rowling, a i one ostale koji i nisu bili oduševljeni malim čarobnjakom. Napokon, nastavak priče o staromodnom detektivu Cormoranu Strikeu i njegovoj asistentici Robin dobiva nastavak – ‘The Silkworm’ (Svilena buba) koji se fokusira na ubojstvo osvetoljubivog romanopisca čija se radnja zapliće na svakom koraku.

‘The Silkworm’ je drugi roman o hvaljenom serijalu detektiva Cormorana Strikea i njegove odlučne mlade pomoćnice Robin. Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga angažira privatnog detektiva Cormorana Strikea. Isprva, ona samo misli da je otišao na nekoliko dana – kao što je to činio i prije – ali ona ustraje da ga Strike pronađe i dovede kući. No, kako Strike istražuje, postaje jasno da postoji više toga u Quineovu nestanku nego njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis koji sadrži otrovne pojedinosti o gotovo svakom koga zna. Ako će roman biti objavljen, mnogima će uništiti život, tako da postoji puno ljudi koji bi ga željeli ušutkati.No, kada nađe Quinea brutalno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike kreće u utrku s vremenom kako bi razumio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice s kakvim se nikad prije nije susreo…

Mozaik

Pročitajte još: Zov kukavice: Ulomak iz romana J.K. Rowling , Zov kukavice

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,