O Ženstvenosti na još jednoj Ženskoj priči!

U zagrebačkom klubu SAX!, održan je peti ovosezonski talk show ‘Ženska priča’ na temu ‘Ženstvenost’, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: pjevačicu i glumicu Salome, magistricu kineziologije Anu Kuhanec Brašnović, terapeutkinju Sanju Tatalović i stand up komičara Peđu Bajovića.Gosti večeri razgovarali su o ženstvenosti, senzualnosti i seksualnosti, odgovarajući na pitanja iz publike. Bilo je zanimljivo poslušati zvijezdu reality showova, pjevačicu i glumicu Salome iz Slovenije, kako je s publikom podijelila svoje iskustvo tranzicije i operacije promjene spola, uz jasnu poruku svim ženama da uživaju u svojoj iskonskoj ženstvenosti i budu na njoj zahvalne. Salome je pričala i o svom životu dok je još bila Nenad, reakcijama okoline i samoj odluci za operaciju kako bi danas konačno bila sretna, ispunjena i zadovoljna žena.

Ana Kuhanec Brašnović, magistrica kineziologije, plesna terapeutkinja i licencirana instruktorica S faktora, pričala je o važnosti pokreta kojim se u tijelu pobuđuju potisnute emocije odgovorne za manjak ženske energije. Kazala je da je prvi korak k pobuđivanju ženstvenosti svjesnost, ali je nužno iskustvo rada s tijelom, koje možete isprobati kroz njezine pomno osmišljene programe za žene: Emotion Workout, Body Empathy i Ana’s Sensual Fitness.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Zabavno je bilo poslušati yoga učiteljicu i terapeutkinju Sanju Tatalović, koja je govorila o svom programu Lalila namijenjenom ženama, njihovu osnaživanju, emancipaciji, zdravoj samopercepciji i njegovanju istinske ženstvenosti. Sanja je bez zadrške pričala i o seksualnosti, libidu te o svim blokadama i strahovima zbog kojih je seks u Hrvatskoj i dalje tabu tema.

Jedini muškarac na sceni, komičar i autor predstave ‘Muškarac (o parenju i razmnožavanju)’, Peđa Bajović iz muške perspektive se osvrnuo na temu ženstvenosti. Spremno je odgovarao na pitanja o tome što muškarci vole, žele i trebaju od žena, uz komične, ali iskrene komentare na temu emancipacije i kavalirstva, poručujući kako ni muškarcima danas nije lako naći svoje mjesto u društvu.

A. V.


Tagged: , , , , , , , , , ,