Ženska priča: O duhovnosti i psihologiji

U klubu hrvatskih glazbenika SAX! održan je treći ovosezonski talk-show ‘Ženska priča’ na temu duhovnost i psihologija’ na kojem je voditeljica Marijana Perinić ugostila Maju Vučić, Nikolu Žuvelu, Daniellu Kordić i Krešimira Mišaka.

Bilo je poučno poslušati poznatog televizijskog voditelja, pisca i novinara Krešimira Mišaka koji u svojoj emisiji ‘Na rubu znanosti’ i dalje, nakon punih 18 godina, s gostima razgovara o nesvakidašnjim temama, stoga su i njegovi  odgovori na pitanja o sudbini, karmi i slobodnoj volji bili uistinu zanimljivi te potkrijepljeni znanstvenim činjenicama.

Maja Vučić, psihologinja i kognitivno-bihevioralna terapeutkinja najviše je govorila o konkretnim alatima psihoterapije koje koristi u svakidašnjem radu sa svojim klijentima kojima se mijenjaju uvjerenja s krajnjim ciljem promjene ponašanja. Dodatno je tematizirala i trend osobnog razvoja koji upravo dokazuje kolektivno buđenje svijesti, uz veliko poštovanje prakticiranja i duhovnih alata.

Nikolu Žuvelu bilo je zanimljivo slušati zbog njegova kombiniranja Jungove psihologije i Jyotish savjetovanja u terapeutskom radu s klijentima. Govorio je o utjecaju planeta na psihološke profile, karmičku i darmičku zadaću, ali i na mogućnost predviđanja budućnosti. Žuvela se preko 20 godina bavi odnosima, ali i meditacijom, jogom te pisanjem knjiga, kojih za sada ima objavljenih sedam.

Spisateljica, terapeutkinja i urednica u izdavačkoj kući Cosmos knjiga Daniella Kordić publici je pojasnila pojam psihoanalize kao dugotrajnog pravca psihoterapije koji se bavi suočavanjem djetinjstvom i unutarnjim djetetom. Njezine knjige tematiziraju psihologiju i duhovnost, od kojih posljednja ‘Narcis i ruža’ govori o psihoanalitičkoj potrazi za samim korijenom razumijevanja narcisoidnog poremećaja.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A.V. / Foto: Promo


Ženska priča: Smijeh je lijek

Tagged: , , , , , , , , , ,