Ženska priča: Dive hrvatskog glumišta

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’ na kojem je voditeljica Marijana Perinić ugostila kazališne, filmske i televizijske glumice; Ninu Violić, Milu Elegović i Anu Begić Tahiri.

Gošće večeri pričale su o svom bogatom glumačkom iskustvu s dasaka koje život znače, ali i malih ekrana.

U razgovoru s Marijanom Perinić, glumica Mila Elegović otkrila je tajne dobre pripreme za mjuzikl koje iziskuju izvrsna pjevačka, glumačka i plesačka znanja, zbog čega Mila puno ulaže u održavanje fizičke i glasovne kondicije. Govorila je o svom novom projektu ‘Mila show – koncert s pričom’ te o brojnim angažmanima koji traju već punih 25 godina u kazalištu Komedija; od mjuzikla ‘Chicago’, ‘Briljantin’; ‘Tko pjeva zlo ne misli’ i ‘Jalta, Jalta’, pa sve do predstave ‘Mamma Mia’ za koju je izvela čak 28 glazbenih brojeva.

Mila Elegović i Nina Violić studirale su na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, dok je sa Anom Begić Tahiri glumila u predstavi ‘Preko veze’. Sve tri dive zajedno su glumile u kultnoj televizijskoj seriji ‘Bitange i princeze’, na što je Mila komentirala kako nema apsolutno ničeg zajedničkog s Irenom Grobnik iz serije te da su joj upravo i najdraže one uloge s kojima nema dodirnih točaka.

S druge strane, Ana Begić Tahiri požalila se kako je i danas, nakon punih 15 godina od završetka snimanja serije ‘Bibin svijet’, prolaznici oslovljavaju s Biba na što je, kaže, s vremenom otupjela. Ana je publiku do suza nasmijavala svojim smislom za humor te veselim anegdotama sa snimanja. Trenutačno s Ninom Violić glumi u hit predstavi ‘Ciganin, al najljepši’, a dramske prvakinje iza sebe imaju niz zajedničkih predstava; ‘Vučjak’, ‘Pir malograđanina’ te ‘Don Juan’, za koju su morale pripremiti 40 psovki na čakavskom narječju.

Nina Violić govorila je o svojim angažmanima u kazalištima &TD, ZKM i HNK i publiku je oduševila iskrenim, britkim i direktnim odgovorima, ali i otkrila kako u zadnje vrijeme radi na svom prvom dugometražnom filmu.

Bilo je tu priče o audicijama, kritikama, pripremama za uloge, tremi, komičnim situacijama kada se zaboravi tekst ili se pukne od smijeha na daskama, svim usponima, padovima, umjetničkoj samoći i radu na sebi, uz jasnu poruku kako ipak svoju profesiju ne bi mijenjale ni za što te kako im je najveće priznanje ne ono od struke, već od publike i njihovih najbližih.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska. Voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena, jer upravo odlazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

A. V. / Foto: Promo


Ženska priča: O ljubavi prema plesu

Tagged: , , , , , , , , ,