Ženska priča: Priprema uskrsnih delicija

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’ na kojem je Marijana Perinić ugostila Sanju Doležal, Željku Klemenčić i Davida Skoku.

Sanja Doležal otkrila je kako se snalazi u ulozi kuharice ispred TV ekrana, u emisiji ‘Kuhanje je IN’, te simpatizira li više kuhaču od mikrofona. Pričala je o životu na Mrežnici, omiljenim receptima te o kasnovečernjem kuhanju za svoje najbliže, uz savjet da je najljepše kuhati uz čašu vina i ples. Sanja je veliki hedonist i gurman i ne voli slatko, ali zato uživa blagodatima svog vrta u kojem se može pronaći pregršt namirnica taman za njen gušt.

David Skoko, jedan od najrenomiranijih hrvatskih kuhara već 19 godina uspješno vodi obiteljski restoran ‘Batelina’ u Istri u kojem se serviraju isključivo obiteljski riblji specijaliteti. Kroz gostovanja na raznim manifestacijama, sajmovima, radionicama i emisijama David promovira hranu koja najbolje prezentira hrvatsku tradiciju i kulturu uz napomenu da se sva riba iz mora može iskoristiti za obrok bogat nutrijentima. Publici se posebno svidio njegov opušteni smisao za humor, posebice kada je pričao o stresnom radu u kuhinji, obiteljskim odnosima i nepredvidljivim situacijama kada mu obrok ne uspije.

Urednicu i novinarku Željku Klemenčić publika poznaje kao članicu žirija emisije ‘Tri, dva, jedan-kuhaj!’, u kojoj se, uz iskrene komentare i dobronamjerne kritike, isticala kao glas razuma. Željka danas uređuje svoj magazin ‘Mrvica’, piše kuharice, osmišljava recepte, priprema hranu te se bavi food stylingom. Velika je pobornica prirodno uzgojenih namirnica, zbog čega se i sama počela baviti poljoprivredom, a kao rođena Slavonka priznaje da u kući uvijek ima kulena i čvaraka. Najviše kuha za obitelj i prijatelje, ali i organizira kulinarske radionice, od kojih izdvajamo ‘Sretno dijete koje jede sve’ za one koji se pitaju hrane li svoje dijete zdravo.

Bilo je tu priče o omiljenim receptima, najmrskijoj hrani, hrani kao afrodizijaku, a posebno je bilo zabavno slušati iskustva o tome kako se znalci nose sa stresom u nepredvidljivim i smiješnim situacijama te o skidanju nakupljenih kilograma.

Kako je Uskrs na vratima, pričalo se i o tradicionalnim običajima, kuhanju šunke i ostalih mesnih specijaliteta, pripremi domaće majoneze za francusku salatu, ukrašavanju jaja te o pripremi pince i raznovrsnih kolača.

Ugodnoj atmosferi pridonijela je i publika, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena i rekla kako upravo odlazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A.V.

Foto: Goran Berović


Ženska priča: O putovanjima

Tagged: , , , , , , , , , , ,