Ženska priča: O zdravoj ljubavi prema sebi

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’ na temu zdrave ljubavi prema sebi.

Voditeljica Marijana Perinić ugostila je znalce na području ljubavi: psihologinju Ljubicu Uvodić–Vranić, spisateljicu i blogericu Anđu Marić, terapeuta Tomislava Kuljiša te Dalibora Petrinića, motivatora i fitness trenera. Gosti su govorili o ljubavi prema sebi kao zdravom temelju za ostvarenje bilo koje vrste stabilnog i sretnog odnosa; partnerskog, prijateljskog, roditeljskog itd.

Tomislav Kuljiš, autor, terapeut i ravnatelj škole Integral Personal Development (IPD), publici je otkrio kako većina odgovora za narušenu kvalitetu života leži u ranom djetinjstvu. Upravo suočavanje s ranim traumama daje bolju sliku i razumijevanje današnjeg ponašanja, ali i početnu točku za nužne promjene koje su moguće samo ako je osoba svjesna i na njih spremna. Govorio je o obrambenim mehanizmima, maskama koje nosimo kroz život koje uvelike umanjuju autentičnost čovjeka zbog čega i dolazi do neispunjenosti i osobnog nemira.

Anđa Marić, spisateljica i blogerica koja upravo u školi IPD završava za terapeuta, otkrila je kako joj je dolazak na terapiju kod Tomislava Kuljiša promjenio život. Govorila je o tome kako ona “stara Anđa” nikako nije voljela sebe te da joj je bolest prekriveni blagoslov na kojem je danas zahvalna jer konačno živi punim plućima, sretna i zadovoljna. Postala je bolja osoba prema sebi i drugima, uključujući i odnos prema bivšem suprugu, i to sve zahvaljujući kontinuiranom radu na sebi, oprostu i velikoj moći zahvalnosti.

Psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, autorica deset knjiga iz područja samopomoći, publiku je osvojila smislom za humor, brojnim pričicama i anegdotama, ali je i demonstrirala vježbe iz svoje knjige ‘Devet vježbi opuštanja na kauču’. Govorila je o glavnim čimbenicima za psihičko zdravlje čovjeka; od važnosti njegovanja samopouzdanja, emotivnog punjena, aktivnog življenja i čuvanja granica, pa sve to nužnosti imanja osobe od povjerenja u životu.

Dalibor Petrinić, motivator i fitness trener, svojim video javljanjima na društvenim mrežama motivira ljude diljem Hrvatske. Dalibor poštuje sinergiju uma, duha i tijela te u svoj rad s klijentima uvijek unosi elemente duhovnosti i psihologije. O važnosti ljubavi prema sebi kroz zdravu prehranu i njegovanje tijela kao hrama, ali i uma iz kojeg dolaze svi odgovori, najbolje se može doznati čitajući njegovu knjigu ‘Prehrana za koju smo stvoreni’.

Bilo je i puno priče oko zabluda što to prava ljubav jest, o samopoštovanju i samopouzdanju, rješavanju krivnje i grižnje savjesti, tehnikama za samopomoć, uz zaključak da je rad na sebi posao koji traje cijeli život. Ugodnoj atmosferi pridonijela je i publika s brojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A.V.


Ženska priča: Ljubav prema sebi

Tagged: , , , , , , , , , , ,