Ženska priča: O putovanjima

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’, a voditeljica Marijana Perinić ugostila je prave znalce na području putovanja; Rianu Petanjek, Borisa Veličana, Vedrana Mlikotu i Ivu Mihalic Krčmar iz Putoholičara.

U razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Boris Veličan, poznat po svojim pješačkim pohodima od Rusije do Francuske te od Zagreba do Sahare, pričao je o motivaciji, strasti i želji za istraživanjem te otkrio o čemu najčešće razmišlja dok hoda na duge staze. Podijelio je s publikom svoja najzanimljivija iskustva života na Aljasci te ujedno najavio i novo putovanje Konjima do Crnog mora, na koje kreće u lipnju s dugogodišnjim prijateljem, poznatim glumcem Dušanom Bućanom.

Riana Petenjak razbila je predrasude o ženama koje voze motore te podijelila svoje dvotjedno iskustvo kada je sama prešla poznatu cestu Route 66 od Chicaga do Los Angelesa, za koju je kazala da je u potpunosti sigurna te nevjerojatno lijepa, što se može pročitati i u njenoj knjizi ‘Slane Banane’. Pričala je o životu u New Yorku i San Franciscu, Indiji, svojim putovanjima u Kambodžu, Tajland, Kubu te od svih destinacija naglasila kako bi ipak voljela živjeti u Americi jer su tamo ljudi otvoreni i neopterećeni.

Zašto su planine ipak toliko posebne dalo se zaključiti iz riječi poznatog glumca Vedrana Mlikote, člana skupine ‘Vlaji na Himalaji’, koji za mjesec dana planira svoj treći odlazak na Mont Everest, kada njegov suputnik i putopisac Stipe Božić slavi 40.godina od prvog uspona na tu velebnu planinu. Vedran je pričao o Nepalu, ljudima, običajima te o pripremama na Biokovu koje znaju potrajati i do dvije godine. Bilo je zanimljivo slušati o usponima, mogućim opasnostima te o neopisivom osjećaju sreće kada je osvojio Mera Peak na visini od 6.476 metara.

Na sceni je bilo dobro čuti i Ivu Mihalic Krčmar iz Putoholičara koja je zajedno sa svojim suprugom proputovala preko 60 zemalja, između kojih je sinoć izdvojila Havaje kao idealnu destinaciju za vjenčanje. Iva je iz prve ruke publici davala savjete za jeftinija putovanja i bitne informacije o trenutnim top destinacijama te naglasila kako je njihovom portalu apsolutni hit rubrika ‘Tražim suputnika’, gdje se možete spojiti s potpunim strancem i krenuti u avanturu života.

Bilo je tu priče o najomiljenijim zemljama, narodima i putovanjima te o najopasnijim, najluđim, najtužnijim, ali i najsmješnijim situacijama zbog kojih i putopisci toliko obožavaju nepredvidivi ‘put pod noge’.

Ugodnoj atmosferi pridonijela je i publika, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A.V. / Foto: Goran Berović


Ženska priča: Putovanja

Tagged: , , , , , , , , , , , ,