Ženska priča: O ljubavi prema plesu

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’, a voditeljica Marijana Perinić ugostila je znalce na području plesa; Tihanu Škrinjarić, Larisu Lipovac Navojec, Gabrielu Pilić i Slavka Sobina.

Plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Škrinjarić pričala je o svojim počecima, strasti prema plesu, jazz danceu te je podijelila iskustvo koreografiranja najvećih događanja u bivšoj državi; Mediteranskih igara, Zimskih olimpijskih igara te Titovog rođendana. Publika je slušala zanimljive priče iz bogate Tihanine biografije koja pršti pozitivnom energijom, svestranošću i kreativnošću. U publici je bilo i njezinih bivših učenica, što je Tihanu posebno razveselilo.

Stručnjakinja na području suvremenog plesa Larisa Lipovac Navojec s Tihanom dijeli slično iskustvo u plesačkoj karijeri. Obje su završile gimnaziju, plesnu školu Ane Maletić, glazbenu školu te se godinama usavršavale u inozemstvu. Larisa sljedeće godine slavi 20 godina rada plesnog centra Tala. Uskoro obilježava i 20 godina plesnog festivala Platforma.hr. Na festivalu, koji traje od 17. svibnja do 2. lipnja, imat ćemo prilike vidjeti Larisinu plesnu izvedbu ‘A solo together’ na kojoj je doktorirala u Berlinu.

Publiku je dobro nasmijao dvojac iz zabavnog showa ‘Ples sa zvijezdama’ – Gabriela Pilić i Slavko Sobin. Pričali su o najljepšim i najtežim trenucima u showu, napornim treninzima, probama, tremi te svim izazovima s kojima se bore na dnevnoj bazi, ali i o usklađivanju svojih karaktera.

Gabriela, naša najtrofejnija plesačica u standardnim i latinoameričkim plesovima, pričala je o svakom plesu posebno te naglasila kako su ipak najizazovniji slowfox i samba. Publiku je svojim šarmom i smislom za humor oduševio Slavko Sobin, poznati kazališni i televizijski glumac, posebice kada je pričao o sve izazovnijim pripremama s Gabrielom. Govorio je i o svom prosječnom radnom danu u kojem usklađuje brojne obveze, smiješnim anegdotama sa showa, ali i o sve većem broju obožavateljica diljem Hrvatske.

Bilo je tu priče o ljubavi prema plesu, trudu, talentu, ozljedama, predstavama, koreografijama i statusu profesionalnih plesača u Hrvatskoj, uz jasnu poruku kako je ples najbolja psihoterapija.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska. Voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena da upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

A.V.

Foto: Goran Berović


Ženska priča: Priprema uskrsnih delicija

Tagged: , , , , , , , , , , ,