Ženska priča: Pisci o osobnom razvoju

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je posljednji ovosezonski zabavni talk-show ‘Ženska priča’ na kojem je voditeljica Marijana Perinić ugostila poznate hrvatske pisce; Josipu Pavičić Berardini, Ingrid Divković i Brunu Šimlešu.

U razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, spisateljica i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini s publikom je podijelila intimnu ispovijest o borbi protiv karcinoma dojke koju je opisala u svojoj knjizi ‘6 milimetara’, uz jasnu poruku kako joj je bolest došla kao prikriveni blagoslov, nakon čega danas konačno živi autentično. Bilo je zanimljivo poslušati o njezinoj novoj knjizi ‘Promatrači u zrcalu’, u kojoj piše o ljudskom nošenju s boli nakon prekida, razvoda ili bilo koje druge vrste gubitka, kada je sasvim normalno proći kroz pet ključnih faza kako bi se krenulo dalje.

Ingrid Divković, književnica i predvodnica duhovno osviještenih žena koje stvaraju kako bi spoznale sebe i svijet oko sebe, kroz svoju zadnju knjigu ‘Sanjari i Borci’ dokazala je kako žena danas slobodno može biti i sanjar i borac u isto vrijeme. Po vokaciji profesorica, a po sudbini spisateljica, Ingrid se osvrnula na svoje knjige ‘J… li vas ego?’, ‘Knjiga za divlju ženu’ i ‘Živi mi se’, kroz koje inspirira na tisuće žena motivirajući ih da budu divlje – svoje i slobodne.

Jedni muškarac na sceni se sasvim dobro snašao u društvu dama. Bruno Šimleša je sociolog, predavač i pisac s bogatim opusom od devet knjiga samopomoći koje se prodaju u tisućama primjeraka diljem regije. Bruno je najviše pričao o zdravoj ljubavi prema sebi koju tematizira u knjizi ‘Škola života’ te o partnerskim odnosima o kojima piše u ‘Ljubavologiji’ i najnovijoj knjizi ‘Istine i laži o ljubavi’.

Bilo je tu priče o zahvalnosti, krivnji, odgovornosti, samopoštovanju, oprostu, patnji, duhovnosti, zabludama pozitivnog razmišljanja te o konkretnim alatima i tehnikama samopomoći. Ugodnoj atmosferi pridonijela je i publika, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojki te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A. V. / Foto: Goran Berović


Ženska priča: Dive hrvatskog glumišta

Tagged: , , , , , , , , , ,