Odabrane Riječke gastronomske luke

Luke pružaju utočište od loših vremenskih prilika, mjesta su novih susreta, mjesta u kojima možete obnoviti zalihe, osjećati se zaštićeno, izaći iz njih u boljem stanju nego što ste u njih ušli. Duga je lučka povijest Rijeke, a brend grada kao lučkog grada, prenosi se i na druge segmente života.Dobrobiti ‘luka’ možete doživjeti i ugostiteljskim objektima koji nose titule Riječkih gastronomskih luka, a  profilirani su prema ponudi i ambijentu koji nude.

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi. Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Klub Gastronaut.

36 restorana je ispunilo propisane kriterije za 55 titula Riječkih gastronomskih luka, koje su im dodijeljene u 10 kategorija: Luke lokalnih namirnica; Ribarske luke; Veganske luke; Barbeque luke; Poslovne luke; Romantične luke; Obiteljske luke; Luke za vinske entuzijaste; Luke posebnosti i Luke okusa drugih zemalja.

Organizatori pozivaju da se usidrite u gastronomskim lukama koje najviše odgovaraju vašim trenutačnim potrebama i raspoloženjima, zaplovite okusima i atmosferom i iz luka izađete jači i obogaćeni lijepim iskustvima. Na izbor nude:

Ribarske luke – Ugor, Girica, Nautica, Conca d’oro, Ribica, Borik, Mornar, Fiume i La Scarpetta.
Luke lokalnih namirnica – Nautica, Tarsa, Antack, Girica, Mornar i Fiume
Barbeque luke – LovorkaBodega i BarbacoaBarbeque luka s pogledom.
Veganske luke  –  Rica i Tifan
Poslovne luke – Kamov, hotel Bonavia; Jadran hotel; Botel Marina; Conca d’oro i Lovorka
Romantične luke  – NauticaCapote y Olé i Antack.
Obiteljske luke – La scarpetta, Tarsa, Botel Marina, Kooglana i The Kitchen by Miljenko.
Luke za vinske entuzijaste – Aquila Food & Wine, RibicaBotel MarinaWine & dine Kod Zajca.
Luke okusa drugih zemalja:
Indonežanska luka – Wayang
Španjolska luka – Capote y Olé;
Kineska luka – Peking;
Američka luka – Trsat & co.
Azijatska i luka sushia – Taiyo;
Azijska street food luka – Koya  Asian Noodles.

Luke posebnosti:
Fine – dining luka: Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč
Povijesna luka – Tarsa
Luka putovanja – Conca d’oro;
Degustacijska luka – Aquila Food & Wine;  
Dnevna luka – Mezanin;
Dnevna korčulanska luka – Blato 1902;
Gastronomska pivska luka – King’s Caffe Food pub;
Bowling luka – Kooglana
Lounge bar luka – Boonker
Bezgutenska luka – Rica
100 % vegetarijanska dnevna luka – Tifan
Luka langosa – Langos bar;
Luka jela na žlicu – SpoonProglašenje Riječkih gastronomskih luka 2023., održano je na Trsatskom kaštelu, a prisutnima su se obratili riječki gradonačelnik Marko Filipović; direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i inicijatorica i voditeljica projekta Karin Mimica iz tvrtke Abisal, Gastronaut.

Nakon proglašenja, neke od aduta svojih gastronomskih luka prezentirali su: Aquila Food & Wine, chef Rudolf Arnold – Mozaik Jadranskog oslića i blitve; Pirjana junetina s mrkvom; Massimo Liao, iz restorana Taiyo, prezentirao je cijeli brod sushija; hotel Jadran kanapee s pjenicom od tune; kremom od dimljenog lososa i svježim sirem s mediteranskim biljem; Indonežanski restoran Wayang, chefica Ada Marselina prezentirala je indonežanske deserte: klepon i ubi mais; Bodega – BBQ luka čiji vlasnik Bojan Cvetković proizvodi delikatesne pljeskavice i ćevape i za druge restorane te Rica pekarske proizvode iz vlastite proizvodnje bez glutena, bez glukoze i bez laktoze.

Proglašenje Riječkih gastronomskih luka s vinima su popratili vinari: Pavlomir, PZ Gospoja i PZ Vrbnik.

Dodatni dah povijesti prostoru Trsatske gradine, udahnuli su članovi Kluba prijatelja Trsata kostimirani u Frankopanske kneževe i kneginje.

Detaljnije opise Riječkih gastronomskih luka, možete pročitati u nastavku:

Riječke gastronomske ribarske luke

Od kada je stanovnika Rijeke, u ovom kraju postoji i tradicija ribarstva. Na Riječkoj tržnici ribarnica je smještena u veličanstvenom paviljonu s ophodnom galerijom i ukrašena kiparskim dekoracijama.  Svježa riba, škampi i školjke, dostupni su u mnogim riječkim restoranima, a titula Riječkih gastronomskih ribarskih luka pripala je onima koji imaju i vlastite ribarske brodice ili posebne ugovore s pojedinim lokalnim ribarima.

U konobi Ugor, dugogodišnja tradicija ribarskog poduzeća pretvorena je u jedan oblik ribarske konobe. Od ulova iz vlastite ribarske flote, spravljaju se po tradicionalnim receptima primorske i dalmatinske kuhinje jela od riba, rakova i školjki. Smještena je na gornjem Zametu, uređena u primorskom stilu i oplemenjena starim predmetima.

Konoba i ribarnica Girica ima brod ribaricu koja lovi samo za njih. Riblja jela spremaju od dnevno svježeg ulova. Ponose se i vlastitom proizvodnjom tjestenine šurlica, kombinacijama sa svježim namirnicama s riječke tržnice, vinima lokalnih sorti Kvarnera i Istre te tradicijom od 1990. godine.

Restoran Nautica svojim položajem uz more dočarava riblju priču. Lokalni ribari s kojima imaju ugovore svaki dan im donose svježe ulovljenu ribu i druge namirnice iz mora.

Restoran  Conca d’oro surađuje s lokalnim ribarskim obrtima i uvijek ima u ponudi nekoliko vrsta bijele ribe te tunu Yellow fin.

Konobu Ribica s ribama, škampima, rakovima i školjkama snabdijeva nekoliko partnera ribara, a oni njihove ulove pretaču u kreativne i tradicionalne delicije.

Konoba Borik je smještena uz more, na Pećinama. Orijentirana je na riblja jela i ulove iz Kvarnerskog zaljeva.

Bistro  Mornar smješten je u samom srcu Rijeke, uz gradsku tržnicu i s pogledom na more, odnosno riječku luku. Suradnja s više od desetak ribara i ribarskih obrta, osigurava da gosti Mornara na tanjuru uvijek imaju kvalitetnu i svježu ribu i proizvode od ribe.

Konoba  Fiume je smještena na riječkoj tržnici, odmah blizu ribarnice. Dnevni ulov se reflektira i u njezinoj dnevnoj ponudi.

Bistro  La Scarpetta kreativno, kulinarski interpretira što ribarski obrt s kojim ima stalni ugovor, taj dan ulovi. Jelovnik se dnevno mijenja.

Riječke gastronomske luke lokalnih namirnica

Rijeka je s jedne strane okrenuta moru, a s druge okružena zelenim pojasom u kojem se uzgaja i prerađuje i ono što pase i što iz zemlje raste. Jela s vrhunskim namirnicama iz mora koje ribari svakodnevno dovoze na riječku tržnicu, okolne proizvodnje sireva, mesnih prerađevina, brašna, jaja, voća i povrća do domaće pripreme lokalnih tjestenina možete pronaći u Riječkim gastronomskim lukama lokalnih namirnica.

Restoran  Nautica surađuje s lokalnim proizvođačima od nabave voća i povrća, preko skute do ribarskih ulova i mesnih prerađevina.

Konoba Tarsa surađuje s lokalnim proizvođačima mesa, sireva, pršuta, voća i povrća, ribarima i tartufarima. U ponudi su i lokalna vina i rakije.

Bistro Antack nabavlja svoje namirnice od stalnih partnera s tržnice kraj restorana.

Konoba Girica, priprema jela od riba iz vlastitog ulova, a u suradnji s lokalnim proizvođačima nabavlja namirnice za priloge koji se serviraju uz različita riblja jela. Osoblje restorana samo proizvodi lokalnu tjesteninu šurlice.

Bistrou Mornar dobra suradnja s proizvođačima i dobavljačima lokalnih namirnica, od domaćeg ulja i vina, preko sira, mesa, do uvijek tražene ribe, omogućava da na dnevnoj bazi mogu gostima ponuditi najbolje iz svoga kraja. U loklanim delicijama se može uživati s poglednom na riječku luku.

Konoba  Fiume uz svježe proizvode lokalnih dobavljača s tržnice na kojoj se nalazi, nudi i jela s namirnicama koje stižu s otoka Krka.

Riječke gastronomske barbeque luke

Riječke gastronomske barbeque luke karkaterizira široka ponuda jela s roštilja i meza, a često ih prate i kajmak i gravče tavče.

Lovorka – Roštilj na drveni ugljen, pomno odabrano meso i recepture koje vuku korijene iz kolijevke roštilja Leskovca, neki su od razloga zašto otići u Lovorku. Dodatni aduti su: meze, vješalica, kajmak, gravče tavče, baklava i ugodan ambijent koji podsjeća na vremena u kojima se manje žurilo, a više uživalo u životu, druženju, opuštanju i hrani.

Bodega – specijalitete s roštilja – njih 15-ak priprema majstor roštilja Bojan Cvetković s mesom iz vlastite proizvodnje i prerade. Višestruki je pobjednik međunarodnog festivala roštilja Pljeskavica za Guinnessa, koji se održava u Leskovcu. Uz pljeskavice na koje su domaćini naročito ponosni, čest izbor gostiju su i mesne plate te obrok salate.

Barbacoabarbeque luka s pogledom, pod krilaticom ‘Meet for Meat’, uz prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, nudi različite mesne specijalitete s roštilja. Ponudu jela prate opsežna vinska i pivska karta.

Riječke gastronomske veganske luke

Ako ste vi ili netko od vaših gostiju vegan, u Rijeci možete računati na posebno razrađenu ponudu u restoranima koji nose titule Riječkih gastronomskih veganskih luka. Ovi restorani nude barem po sedam jela pripravljenih prema veganskim standardima s isključivo veganskim namirnicama.

Rica se nalazi preko puta kazališta HNK, u blizini tržnice. Glavni aduti su im jela s bezglutenskim žitaricama (riža, proso, amaranth, quinoa, heljda) koje sami melju na kamene mlinove te od kojih proizvode sve pekarske i slastičarske proizvode, pizze, hamburgere i tjestenine. U sklopu lokala se nalazi i dućan s njihovim proizvodima bez laktoze, jaja i svega životinjskog porijekla. Naziv Rica dolazi od RI – Rijeka i C -celijakija.

U bistrou Tifan na Pećinama, dnevni su meniji spravljeni prema recepturama poznatih svjetskih vegetarijanskih i veganskih kuharica, prema veganskim standardima (bez mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda).

Riječke gastronomske poslovne luke

Poslovni sastanci su još uspješniji kada su prožeti finim okusima u restoranima koji poslovnim ljudima pružaju mogućnost za rad, druženje i zajedničko objedovanje. Riječke gastronomske poslovne luke pružaju mogućnost održavanja sastanaka u zasebnom prostoru te nastavak druženja uz delicije. Raspolažu s brzim internetom, odvojenim salama i separeima kako bi dogovori ostali u zatvorenom krugu, prilagođavaju menije potrebama i mogućnostima organizatora sastanka te omogućavaju različite načine plaćanja računa.

Restoran Kamov hotela Bonavia Plava Laguna nalazi se u centru Rijeke, u sklopu hotela Bonavia, prilagođenog potrebama poslovnih gostiju.  Uz gastronomske delicije, nudi elegantnu atmosferu, diskretan razmak među stolovima, mogućnost korištenja kongresnih dvorana i ponude za poslovne sastanke ili prezentacije, wellness i fitness centar te visoku profesionalnost i kvalitetu usluge.

Restoran Jadran nalazi se uz more, u sklopu hotela Jadran na Pećinama. Hotel raspolaže s dvije kongresne dvorane i česti je domaćin poslovnim gostima koji ga biraju za organizaciju skupova, sastanaka, ručkova i večera te u njemu s veseljem odsjedaju.

Botel Marina je poznat po održavanju raznih domjenaka, svečanih i poslovnih ručkova i večera. Salon restorana može primit 50 osoba, lounge salon za privatna događanja do 20 osoba, a za organizaciju događanja za veći broj sudionika (100), klijetima su na raspolaganju natkrivene palube koja su u zimskim mjesecima grijane. Restoran se ponosi nizom primorskih jela popraćenih lokalnim vinima.

Restoran Conca d’oro  raspolaže s dvije odvojene sale, tako da su uvijek u mogućnosti ponuditi jednu od njih za poslovne sastanke i objede za 40-ak osoba te personalizirati ponudu po želji gosta.

Restoran  Lovorka nudi odvojeni separe za 20-ak osoba s mogućnošću održavanja prezentacija, zatvorenih sastanaka i drugih događanja. Utičnice se nalaze uz 50 posto stolova i u unutrašnjem prostoru i na terasi, a tu je i parking za preko 100 vozila.

Riječke gastronomske romantične luke

Igre refleksija boja sunca, neba i mora, koje priroda kreira u riječkom zaljevu, fotografiraju se i dijele kao primjeri ljepote i romantičnih pogleda. Kada se prirodnoj ljepoti pridruže i romantična okružja, suptilne atmosfere i fini okusi koje nude Riječke gastronomske romantične luke, stvaraju se trenuci za sjećanja.

Restoran Nautica je smješten na romantičnoj poziciji, uz samo more s predivnim pogledom na Kvarner. Salom dominiraju blagi tonovi boja te elegantno ukomponirani kamen i drvo. U ponudi jela se nalaze i delicije od namirnica kojima se pridaju afrodizijačka svojstva – tartufi, školjke i čokolade.

Capote y Olé je španjolski restoran u kome španjolske delicije prati i romantični ambijent te španjolska muzika.

U bistrou Antack, ugodan ambijent uređenjem i rasvjetom stvara romantičnu atmosferu. U ponudi su i jela s namirnicama afrodizijačkih svojstva, a u svemu skupa možete uživati gledajući zalazak sunca na riječkoj rivi.

Riječke gastronomske obiteljske luke

Kako bi i djeca mogla uživati u svakom trenutku boravka u restoranima te se zabavljati veselim aktivnostima dalje od stola za kojim obitelj blaguje, za obiteljska druženja, posebno se preporučuju Riječke gastronomske obiteljske luke. One imaju mogućnosti organiziranja obiteljskih proslava i druženja, prilagođene dječje menije, opremljene kutke i igre koje mogu okupirati pažnju djeteta te kutak za presvlačenje beba.

La scarpetta ima dječji kutak koji sadrži magnetsku ploču i ploču za pisanje kredom, dječji stol s dvije stolice te dvije police koje sadrže razne sadržaje za djecu – igračke, bojice i bojanke, mozgalice, slikovnice i razne dječje igre. Tu je i dječje igralište. Kuhar Mario Močibob prilagođava ponudu najmlađim gostima.

U Tarsi, popularnom restoranu na Trsatu, djecu čeka dječje igralište, dječje stolice, dječji meniji, obiteljski ovali i niz detalja u funkciji ugodnih obiteljskih okupljanja.

Na Botelu Marina u brodskom interijeru djeci je na raspolaganju kutak za igru, dječji meniji te kutak za presvlačenje najmlađih. Bez obzira je li riječ o popodnevnom druženju uz kavu i kolače ili odlasku na obiteljski ručak, kutak za igru pruža potrebnu zabavu za djecu i opušteniji boravak za roditelje.

Kooglana se nalazi u sklopu zabavnog centra Tower centra. Na raspolaganju je kuglana s osam bowling staza, dječja igraonica Happy Land i razne igre, a sve na prostoru od 3000 m2. Za najmlađe goste u ponudi su dječji meniji.

Restoran The Kitchen by Miljenko, nalazi se u sklopu riječkog Hiltona. Kulinarsko je središte resorta, svježa i suvremena gastronomska destinacija koja predstavlja hrvatsku kulinarsku tradiciju kroz kreativna i ukusna jela pripremljena od strane Executive Chef resorta Miljenka Kosanovića. Restoran ima na raspolaganju i igraonicu Bella’s Kids Club u kojoj najmlađi mogu uživati u brojnim dječjim aktivnostima. Posebno su popularni obiteljski ručkovi nedjeljom, za vrijeme kojih se za fiksnu svotu može uživati bez ograničenja u desetinama delicija pripremljenih od proizvoda s hrvatskih OPG-a, zabavama za djecu i pjenušcima za odrasle.

Riječke gastronomske luke za vinske entuzijaste

Poznavateljima vina i onima koji to žele postati, preporučuje se posjet Riječkim gastronomskim lukama za vinske entuzijaste. Svaka od njih ima u vinskim kartama opisano najmanje 30 vrsta vina i nudi mogućnosti da ih se kuša uz jela koja najbolje uz njih odgovaraju.

U vinskoj karti Aquila Food & Wine vina su detaljno opisana, a vina i pjenušce iz različitih vinskih regija, nudi educirano osoblje. Vina se sljubljuju s delicijama mladog riječkog chefa Rudolfa Arnolda.

Ribica raspolaže s 50-ak vinskih etiketa skladištenih u vinoteci pod kontroliranim temperaturama i vlažnosti. Uz uobičajene podjele, vinska karta pokriva i organska i desertna vina iz cijele Hrvatske te pojedine šampanjce iz Francuske. Osoblje je educirano da uz svoje kreativne i tradicionalne, pretežito riblje specijalitete i slastice, preporuči gostima vino koje najbolje paše uz pojedino jelo.

Na  Botel Marina ponudu jela prati 30-ak vina iz cijele Hrvatske. Vinska karta je razrađena po regijama, a osoblje educirano da vam predloži mnoga nagrađena vina koja se najbolje slažu uz vaša jela.

Orijentacija  Wine & dine Kod Zajca je cijela sazdana oko vina. Sezonski se osmišljavaju tapasi koji najbolje idu uz pojedina vina, vinska karta pokriva vina iz cijele Hrvatske s opisima i gastronomskim preporukama, a u restoranu se često organiziraju vinske večeri s predstavljanjima pojedinih vinara.

Riječke gastronomske luke okusa drugih zemalja

Riječke gastronomske luke okusa drugih zemalja imaju u ponudi najmanje sedam jela karakterističnih za kuhinju pojedine zemlje ili regije, jelovnik preveden na jezik te zemlje, a uglavnom je u njima zaposlena i osoba koja taj jezik govori.

Indonežanska luka – Wayang; naziv indonežanskog restorana Wayang potiče iz Indonezijskog kazališta sjena, naime wayang kulit je lutka kojom se stvaraju sjene dok se vode bitke između dobra i zla u kazalištu sjena po starom hinduističkom vjerovanju. Glavna kuharica i vlasnica Wayanga je Ada Marselina, rođena Indonežanka koja živi i radi u Rijeci. U pripremi jela se drži tradicionalnih recepata, dijelom iz street food kulture, a začini koje koristi, dolaze iz Indonezije. Tradicionalnim okusima ljutine i začinjenosti hrane doprinose chilli papričice, kurkuma, galangalom, đumbir, korijander, limunska trava, muškatni oraščići…

Španjolska luka – Capote y Olé; – šarmantni mali restoran u blizini riječke tržnice, nudi niz španjolskih specijaliteta, među kojima su i paelle, tortilje te niz mesnih i ribljih jela pripravljenih na španjolski način. Vlasnici su uvoznici španjolskih vina, sireva i iberijskog pršuta Pate negre koje se može kupiti u dućanu uz salu restorana.

Kineska luka – Peking; restoran zrači atmosferom Kine – od uređenja do pozadinske muzike. U ponudi je stotinjak kineskih specijaliteta, kiselih, ljutih i slatkih kombinacija okusa. Jedan od specijaliteta je i hrskava patka sa slatko-kiselim umakom, a bambus i gljive sastavni su dio mnogih jela. Nudi se i nekoliko  jela pod nazivom Tei-pan, mongolsko meso te pohane banane, jabuke i ananas.

Američka luka – Trsat & co.; nalazi se na Trsatu i nudi različite vrste burgera, krilca, bataka, tortilje, wrapovi, filet américain te različite vrste salata koje su cjeloviti obroci. Koncept posluživanja je self service.

Azijatska i luka sushia – Taiyo; Brodovi sushija – nigiri, temaki, hossomaki, uramaki, futomaki; sashimi i teppanyakia, dio su ponude od preko 100 vrsta azijskih specijaliteta jela koja se nude u Taiyou, smještenom kraj riječke tržnice. Restoran je prožet atmosferom Azije, a pojedini stolovi dizajnirani su tako da daju privid sjedenja na podu, jer je za noge izdubljen poseban prostor.

Azijska street food luka – Koya  Asian Noodles. Restoran je koncipiran kao street food s otvorenom kuhinjom vidljivom s ulice i nizom azijskih specijaliteta koje možete konzumirati za jednim od visokih stolova ili ponijeti sa sobom. Noodle i Bao kuhari svaki dan pripremaju sami, a okusi svih jela su prožeti okusima originalnih azijskih namirnica i začina.

Riječke gastronomske luke posebnosti

Riječke gastronomske luke posebnosti imaju specijalizirane ponude i svaka priča svoju  tematsku gastronomsku priču.

Fine – dining luka Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč , živahna i profinjena destinacija na zadnjem katu hotela Hilton, koja ponosno spaja okuse Hrvatske s prekrasnim pogledom na Jadran. Specijalitete visoke hrvatske gastronomije kreira najmlađi hrvatski chef nagrađen s čak dvije Michelinove zvjezdice, Deni Srdoč. Nebo je prvi riječki restoran sa Michelinovom zvjezdicom.

Povijesna luka – Tarsa; jelovnik restorana je isprepleten s povijesnim činjenicama i legendama Trsata koje su i inspiracija za specijalitete kuće.  Restoran je uređen u stilu primorske konobe s mnoštvom povijesnih detalja i otvorenim ognjištem te se ponosi tradicijom dužom od 20 godina.

Luka putovanja – Conca d’oro; chef Aleksandar Salević je 25 god putovao i radio po svijetu. Rezultat toga je da njegove gastronomske kreacije često sadrže touch nekih dalekih geografskih lokacija i tehnika pripreme hrane.

Degustacijska luka – Aquila Food & Wine;  mladi chef Rudolf Arnold koristi lokalne namirnice za pripremu laganih ribljih, mesnih i vegetarijanskih mediteranskih jela punog okusa, koje se slažu s vinskom listom vinara iz cijele Hrvatske. U ponudi su i degustacijski meniji.

Dnevna luka – Mezanin; ponuda je isključivo dnevna – svakodnevno se priprema 10-ak jela, većinom od domaćih namirnica.  Raštika je iz vrta vlasnika, riba s riječke ribarnice, a samoniklo bilje, koprive, šparoge se također znaju naći u dnevnoj ponudi maneštra, juha, tjestenina, rižota i salata. Svaki dan je u dnevnoj ponudi i neki od mesnih specijaliteta.

Dnevna korčulanska luka – Blato 1902; Blato je poznati korčulanski proizvođač vina i maslinova ulja, a korčulanski specijaliteti su sastavni dio ponude njihove konobe u Rijeci. Od blatske popare, preko vare, pašticade i hobotnice, do korčulanskih slastica, dnevno se nudi 10-ak svježe pripremljenih jela. 

Gastronomska pivska luka – King’s Caffe Food pub; uz široku ponudu od 30-ak piva craft pivovara te poznatih domaćih i stranih brendova, King’s nudi i pivo iz vlastite proizvodnje. Lager, porter i amber ale su samo dio ponude piva iza kojih King’s stoji od fermentacije do iznošenja gostima za stol. Osoblje zna predložiti pivo koje najbolje paše uz pojedino jelo.

Bowling luka – Kooglana; zabavni centar, jedinstven je koncept u Rijeci koji spaja zabavu, hranu i piće za sve generacije. Osam bowling staza, dječja igraonica Happy Land i razne igre na prostoru većem od 3000 m2 preduvjeti su za dobar provod.

Lounge bar luka – Boonker; uz more, u centru grada, u lounge bar atmosferi, nude se ukusne tjestenine, rižoti, pizze, fritto misto te različite vrste obrok salata.

Bezgutenska luka – Rica; specijalizirani lokal koji se sastoji od prostora za konzumaciju i dućana bezglutenskih proizvoda iz proizvodnje Rice. Sami u kamenim mlinovima melju bezglutenske žitarice (rižu, proso, amaranth, quinou, heljdu) od kojih proizvode pekarske i slastičarske proizvode te s njima pripremaju pizze, hamburgere i tjestenine. Naziv Rica dolazi od RI -Rijeka i C -celijakija.

100 % vegetarijanska dnevna luka – Tifan; restoran je ‘purely veggie’ – nikada u pripremi ne koristi meso, ribu, ili jaja.

Luka langosa – Langos bar; specijaliziran je za langose, koji se nude u cijelom nizu slanih i slatkih varijanti. 

Luka jela na žlicu – Spoon: domaćini kažu da je tajna njihova uspjeha u tri faktora: svježe namirnice (meso i povrće s riječke tržnice), dobro raspoloženje koje vlasnica Tea Cupać ‘zarazno’ prenosi na goste te pravi omjer mediteranskih začina u jelima.

I. R / Foto: GastronautTagged: , , , , , , , , ,