Odgođeno: Festivali, koncerti, predstave…

Nažalost, zbog drugog vala pandemije koronavirusa, dolazi do otkazivanja ili prolongiranja cijelog niza koncerata, predstava, festivala i ostalih manifestacija diljem Hrvatske. Nešto od toga otkazuje se i zbog vremenskih nepogoda. Ovdje donosimo informacije o tome.

Otkazan ZeGeVege festival

Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala koji se trebao održati 11. i 12. rujna, izvijestila je da zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera sa žaljenjem otkazuje ovaj mnogima omiljen dvodnevni festival održivog življenja.

Iz Prijatelja životinja najavljuju da će u dane predviđene za ZeGeVege na istome mjestu, zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sve zaljubljenike u prava životinja, bogatstvo veganske prehrane, čist planet i zdrav duh i tijelo počastiti iznenađenjem.

Weekend Media Festival preskače 13. izdanje

‘Želimo biti odgovorni prema Weekend zajednici. Iako se činilo da će se situacija s koronavirusom do jeseni stabilizirati, sada kada to više nije izvjesno odlučili smo ne održati ovogodišnji Weekend Media Festival. Weekend nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tijekom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend’, izjavio je direktor festivala Tomo Ricov, najavivši da će se festival održati u rujnu iduće godine.

14. Vukovar Film Festival prebačen online

Na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, organizatori Vukovar Film Festivala donijeli su odluku o odgađanju filmskog festivala u Vukovaru koji se po 14. put trebao održati u razdoblju od 26. do 30. kolovoza. No, dio programa će biti prebačen na novu festivalsku online platformu, a datum virtualnog održavanja festivala bit će naknadno objavljen.

Otkazan varaždinski Špancirfest

Zbog nemogućnosti da se ispoštuju protuepidemijske mjere, 22. Špancirfest koji se u Varaždinu trebao održati od 21. do 30. kolovoza otkazan je, izvijestili su organizatori. Financijska sredstva planirana za organizaciju Špancirfesta preusmjerit će se za kupnju radnih bilježnica i ostalog materijala učenicima osnovnih škola.

Histrionski Mačak u vreći i vremenske neprilike

Predstava ‘Mačak u vreći’ zagrebačkog kazališta Histrioni, koja se trebala održati na Opatovini u petak 17. srpnja (21 sat) odgođena je zbog vremenskih neprilika. Sve kupljene ulaznice vrijede za utorak, 21. srpnja. Ulaznice nikako ne vrijede za subotu, 18. srpnja. Rezervacije za petak se poništavaju i ne prebacuju se za neki drugi datum. ‘Ako želite doći neki drugi dan, molimo vas da sami ponovno napravite rezervaciju. U slučaju lošeg vremena i u subotu, 18. srpnja, predstava će se prebaciti na nedjelju, 19. srpnja, a sve kupljene i rezervirane ulaznice se prebacuju sa subote na nedjelju’, poručuju iz Histrionskog doma.

67. Pulski filmski festival odgođen za početak rujna

Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite Istarske županije o otkazivanju Pulskog filmskog festivala, održan je sastanak u nazočnosti gradonačelnika Pule, župana Istarske županije, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije, pročelnika za kulturu Istarske županije i ravnateljice Javne ustanove Pula Film Festival. Sukladno zaključcima s navedenog sastanka, o kojima smo obavijestili i Ministarstvo kulture, izdano je sljedeće priopćenje:

67. Pulski filmski festival odgađa se do početka rujna. Želja je svih da se kontinuitet Festivala nastavi i da ovogodišnja selektirana produkcija bude kvalitetno prikazana. Javna ustanova Pula Film Festival će zajedno s umjetničkim ravnateljem predložiti Festivalskom vijeću, sukladno svim mjerama, novi izgled Festivala i raspored projekcija te će se o tome donijeti odgovarajuća odluka. Uz nadu da će epidemiološki uvjeti to dozvoljavati veselimo se da će pulska publika ipak uživati u Festivalu i filmovima.

Edo Maajka u MSU

Zbog trenutne situacije u kojoj se bilježi sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom i sigurnosti posjetitelja, Muzej suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu prebacuje za početak rujna koncert Ede Maajke, posljednji u sklopu Ljeta u MSU 2020., koji je trebao biti na rasporedu u subotu, 18. srpnja. Kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin koncerta, koji će biti naknadno određen, a ako želite povrat novca možete ga ostvariti u idućih 14 dana na mjestu gdje ste ih i kupili – preko sustava Eventim i na blagajni MSU-a.

Motovun film festival

Centralni program festivala koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza u Motovunu odgođen je do daljnjega. Nakon sastanka predstavnika Festivala, Stožera civilne zaštite Istarske Županije i predstavnika općine Motovun, Stožer je donio ovaj zaključak: ‘Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 bolest u Istarskoj županiji mišljenja smo da je održavanje Motovun FF događaj visokog rizika te predlažemo da se on ove godine otkaže’.

Tagged: , , ,