Održana Ženska priča sa Sanjom Pilić i Anđom Marić

U zagrebačkom Bookcaffeu, ‘Ženska priča’ je ugostila šarmantne i duhovite gošće; jednu  od najčitanijih spisateljica za djecu Sanju Pilić i glazbenicu koja je s prvom knjigom zakoračila u svijet književnosti Anđu Marić.
Anđa Marić i Sanja PilićI druga sezona ‘Ženske priče’ potvrđuje da publika želi i voli razgovore o književnosti, a jedna od najčitanijih spisateljica za djecu Sanja Pilić, s književnošću živi oduvijek. Svijet književnosti upoznala je preko majke, spisateljice Sunčane Škrinjarić i premda mu se u početku opirala baveći se fotografijom, vratila mu se spontano, prvim tekstom koji je napisala za svoju djecu i poslala nakladniku. Oduševljena urednica, nakon prvog teksta, željela je još i tako su nastale gotovo sve Sanjine knjige u Mozaik knjizi, nakladničkoj kući kojoj je ostala vjerna od prve knjige ‘O mamama sve najbolje’. Sanja Pilić uživa u pisanju za djecu, druženju s njima i često je gost u školama. Ponekad odluta u svijet odraslih i napiše knjigu za njih. Uspješno, naravno, čemu je svjedočio i pljesak publike nakon čitanja priče ‘Mala torba, velika sloboda’. Bilo da priča o vlastitoj djeci na koju je jako ponosna ili piše o Maši i Kikiju, glavnim likovima njezinih knjiga za djecu, Sanja je uvijek originalna, zabavna, duhovita i šarmantna, što je i publika pozdravila velikim pljeskom.

Anđa Marić publiku je osvojila svojom toplinom, neposrednošću, iskrenim razgovorom o bolesti i borbi s njom. Anđa je veliki borac i jedan od načina da se suprotstavi bolesti je umjetnost. Glazba je za Anđu Marić oduvijek ljubav, inspiracija i sve što je radila bio je samo put prema glazbenoj sceni, na kojoj se dokazala kao glazbenica koja itekako ima svoju publiku. Od prvog benda Flare, preko projekta Kisha koji je radila u Sloveniji, Anđin život je ispunjen muzikom kojom se i dalje bavi. U prepunom Bookcaffeu, Anđa se predstavila i kao književnica koja je svoju veliku ljubav prema čitanju i književnosti prenijela u ‘Afru’, svoju prvu knjigu kojom je željela djeci pokazati zrcalnu sliku onoga što ponekad dovodi do suza i borbe s roditeljima. I uspjela je u tome, jer Anđa Marić u sve što radi unosi ogromnu energiju i strast. Nakon Afre koja je osvojila dječja srca, Anđa dovršava drugu knjigu kojom će sasvim sigurno dokazati da pisanje nije samo prolazna želja koja izgori u jednoj knjizi već nešto bez čega, kada jednom počneš, ne možeš. A Anđini čitatelji, i mali i veliki, sasvim sigurno ne žele da prestane pisati.

U tri  sata izuzetno zanimljivog, emotivnog i uvijek iskrenog razgovora s gošćama, za što je zaslužna sjajna Marijana Perinić, ‘Ženska priča’ nastavlja puniti stolove Bookcaffea, a nakon prosinačke pauze, u 2015. dolaze nove gošće s novim, uvijek zanimljivim ženskim pričama.

P. R.


Pročitajte još: Ženska priča: Sanja Pilić i Anđa Marić , Ženska priča: Mirjana Krizmanić i Aida Bagić


 

Tagged: , , , , , , , , ,