Operna zvijezda Lana Kos u Art Caffeu

U četvrtak, 22. travnja (18.30 sati) i subotu (23 sata) na Z1 televiziji pogledajte gostovanje operne zvijezde Lane Kos u emisiji ‘Art Caffe’ kod Borisa Homovca, a nakon toga i na svim drugim partnerskim postajama: TV Jadran, RTV HB, TV Šibenik, SBTV, Vinkovačka plava TV, Prigorska TV i Trend TV.Emisiju možete pogledati i na YouTube kanalu Art Caffe. Kliknite subscribe, pogledajte arhivu emisija i zapratite nove objave.

Najtraženija hrvatska operna diva na svjetskim pozornicama, sopranistica i prvakinja zagrebačke Opere HNK, gostuje kod Borisa Homovca i prisjeća se mnogih detalja iz bogate biografije: glazbenih početaka u Varaždinu, prvog nastupa na pozornici HNK u Mozartovoj ‘Kraljici noći’, susreta s maestrom Kranjčevićem i prijateljstva s divom Ružom Pospiš Baldani.

Kroz trnje do zvijezda tekao je njezin profesionalni put, koji je nakon debija u veronskoj Areni krenuo nastupima po najznačajnijim opernim kućama diljem svijeta. Progovara o samohranom majčinstvu, partnerstvu i ljubavi s Gianom Carlom del Monacom, unatoč razlici od 40 godina, životu po aerodromima i skupim hotelima, susretima s opernim fanovima, od Kine do Europe, zašto je prihvatila poziv Dubravke Vrgoč za angažman u zagrebačkoj Operi, kako se nosi sa životnim izazovima tijekom pandemije i kakvi je izazovi u karijeri tek očekuju.

N. M.


Tagged: , , , , , , ,