Osijek: Preko 130 izlagača na 9. WineOS-u

Deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se 12. i 13. siječnja u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Poslovnim i profesionalnim gostima te svim drugim posjetiteljima ponudit će se brojni sadržaji uz puno zabave i dobrog raspoloženja.

Predstavit će se više od 130 izlagača i brendova koji će promovirati svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode. Najveća vinska manifestacija na istoku Hrvatske još će jednom opravdati status međunarodnog sajma, budući da će se predstaviti izlagači iz sedam europskih zemalja: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Austrije i Španjolske.

Kada su u pitanju proizvođači vina, jasno je da su u prvom planu vinarije istoka Hrvatske koje će zauzeti polovicu raspoloživih izlagačkih mjesta. Osim već dobro znanih, ali i novih, vinara iz Slavonije, Baranje i Srijema, na WineOS ponovno stiže i veći broj proizvođača i udruga vinara iz drugih hrvatskih regija, s kontinenta, ali i iz priobalja. Uz vinske goste iz susjednih Mađarske, BiH i Srbije, posebno treba istaknuti snažan lineup četiri vrhunske vinarije iz Makedonije te po prvi put gostovanje jedne vinarije iz Španjolske, iz tamošnje najveće regije Rioje.

Zanimljivo je i što su se proizvođači žestokih pića grupirali u jednom dijelu velike dvorane. Na šest izlagačkih mjesta tako će se predstaviti četiri izvrsne destilerije iz Hrvatske te dvije iz Srbije. Gosti će imati prigodu kušati vina i žestoka pića stotinu proizvođača s preko 600 etiketa. Svemu tome treba još pribrojati i proizvođače hrane i delicija, bačvi, tvrtke koje nude usluge u vinarstvu i vinogradarstvu…

Na glavnoj pozornici bit će kulinarski show praćen vinskim razgovorima, prezentacijama te promocijom zanimljivih projekata. Kuhat će se i na još nekoliko izlagačkih mjesta na svim stranama glavne dvorane. U glavnoj dvorani, dio gostiju će na radionicama učiti o sirevima i maslinovim uljima te kušati vina iz Slavonije, Podunavlja, Dalmacije, Kvarnera, Međimurja, BiH i Mađarske. Još uvijek ima dostupnih mjesta na nekoliko radionica, a više informacija možete pronaći na https://wineos.biz/radionice/.

O. K. / Foto: Dubravka Petrić


Tagged: , , , , , , ,