Otkazan koncert Petera Gabriela u Zagrebu

Eventim Hrvatska sa žaljenjem objavljuje da je koncert Petera Gabriela u Zagrebu, zakazan za 5. listopada u Areni  Zagreb, otkazan zbog insolventnosti organizatora Zabava koncerti d.o.o. (Adria Entertainment).

Peter GabrielIzvođač uvelike žali zbog situacije koja je izazvana isključivo krivicom organizatora, te ovim putem  nudi svim kupcima ulaznica za zagrebački koncert mogućnost pohađanja koncerta u Beogradu. Koncert u Beogradu će se održati na isti dan u Kombank Areni. Peter Gabriel se nada  da će njegovi fanovi moći pohoditi Beogradski koncert. Svim kupcima ulaznica koji se odluče za odlazak u Beograd, prirediti će poseban poklon po dolasku u Arenu. Beogradska Arena će također pružiti piće dobrodošlice na posebnom ulazu za kupce ulaznica za Zagrebački koncert. Za one koji nisu u mogućnosti  ići na beogradski koncert, biti će ponuđena snimka beogradskog koncerta – više informacija na www.petergabriel.com i www.eventim.hr. Kako biste ostvarili pravo na navedenu snimku, pošaljite e-mail sa bojem barkoda i kontakt e-mail adresom na navedenu e-mail adresu: [email protected].

PROCEDURA ZA ZAMJENU POSTOJEĆIH ULAZNICA ZA BEOGRADSKI KONCERT
Postojeće ulaznice za zagrebački koncert moraju biti zamijenjene za važeće ulaznice za beogradski koncert i to isključivo na prodajnom mjestu na kojem su kupljene, od ponedjeljka  09.09.2013. do ponedjeljka 23. 09.2013.

Zamjena ulaznica se vrši bez dodatnih naknada i troškova. Kupci ulaznica koji  su svoje ulaznice kupili putem Interneta i žele ih zamijeniti za beogradski koncert, trebaju osobno donijeti ulaznice ili ih vratiti poštom na jednu od navedenih adresa:
–    Eventim Ticketshop / Jurišićeva 2a / Zagreb. (pon-pet 10-20h / sub 10-14h)
–    Eventim  Ticketshop Arena Centar  / Lanište 32 /Zagreb. (pon-sub: 10-21 / ned: 09-21)

PROCEDURA ZA POVRAT SREDSTAVA
Ovim putem napominjemo da je tvrtka Eventim d.o.o., kao prodajni agent za organizatora proslijedila sav prihod od prodaje ulaznica kupljenih do 31. 07. 2013., na račun Adria zabava d.o.o. (Adria Entertainment). Ovime pozivamo sve kupce ulaznica koji su kupnju ostvarili do zaključno sa 31.07.2013. na bilo kojem prodajnom mjestu, a koji nisu u mogućnosti prihvatiti ponudu da prisustvuju koncertu  u Beogradu, ostvare svoja potraživanja na navedenoj adresi:
Zabava koncerti d.o.o. (Adria Entertainment), Platana 22, 10434 Strmec  Samoborski. E-mail: [email protected].

Svi kupci ulaznica koji su svoje ulaznice kupili od 01.08.2013. nadalje, a nisu u mogućnosti ići u Beograd, puni povrat novca mogu ostvariti isključivo na mjestima gdje su ih kupili uz predočenje originalnih ulaznica. Kupci ulaznica koji su svoje ulaznice kupili putem Interneta nakon 01.08.2013., a nisu u mogućnosti ići u Beograd, moraju osobno donijeti ulaznice ili ih vratiti poštom na navedenu adresu:
–    Eventim Ticketshop / Jurišićeva 2a / Zagreb. (pon-pet 10-20h / sub 10-14h)
Kupcima koji su ulaznice kupili putem kreditne kartice, povrat će biti izvršen na kreditnu karticu kojom su ulaznice i kupljene.
Kupci koji su ulaznice kupili putem opcije ‘plaćanje unaprijed’ prilikom povrata ulaznica trebaju dostaviti broj banke i računa na koji će se izvršiti povrat.

Eventim će kupce ulaznica u slučaju bilo kakvih promjena u pogledu situacije držati obaviještenima putem web stranice www.eventim.hr.
Za eventualne upite obratite se na e-mail adresu: [email protected]

Eventim Hrvatska

***

Službenim priopćenjem oglasio se i Adria Entertainment, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani kupci ulaznica za koncert Petera Gabriela,
odluka Live Nationa – koji je ujedno i suvlasnik tvrtke Adria Entertainment  – neugodno nas je iznenadila. Prije svega jer smo za nju saznali iz medija, a ne iz uobičajene poslovne komunikacije.
Razlog otkaza, kao i većine ostalih koncerata koji se otkazuju, leži u slabijoj prodaji od očekivane, koja bi, nakon razočaravajuće prodaje ulaznica za Depeche Mode, We will rock you, Rogera Watersa u Splitu i Beogradu, Robbie Williamsa, Iron Maidena, a koja je posljedica krize koja potresa zemlje regije, bila razlog smanjenja broja koncerata u regiji – što će se svakako i dogoditi.
Nije tajna da su gubici kojima je nasa tvrtka izložena ove godine veliki, međutim, bili su i prije, pa smo ih svejedno, uz pomoć publike, prevladavali.
Uglavnom, odluka Live Nationa o otkazivanju zagrebačkog koncerta i prebacivanju istog u Beograd je legitimna, pa će stoga kupci ulaznica za koncert u Zagrebu, a koji ne žele u Beograd, biti obeštećeni za cijenu ulaznice u zakonskom roku.
Drugim riječima, povrat novaca za koncert Petera Gabriela biti ce moguć od 20.9.2013 na svim prodajnim mjestima Eventima, odnosno tamo gdje su ulaznice kupljene. Adria će novac proslijediti Eventimu, a Eventim na prodajna mjesta. To je jedini zakonom dopušteni način povrata. Prethodna informacija, koja bi kupca koji je ulaznicu kupio u, recimo, Dubrovniku, tjerala da dođe u Zagreb, je neistinita i netočna. Povrat ulaznica, kao i uvijek do sada, biti će izvediva na mjestu gdje je ulaznica i kupljena.
Osobe koje su ulaznice kupile u uredu Adria Zabave, molimo da nas o istom informiraju e-mailom ([email protected]) kako bismo ih uputili u proceduru povrata ulaznica.
Neovisno o tendencioznom priopćenju Live Nationa, niti jedan kupac ulaznica neće ostati bez svojih novaca.

Sa štovanjem,
Vladimir Ivanković
Direktor

Tagged: , , , , , , , , ,